Nuoret Leijonat aloitti taipaleensa nuorten MM-kisoissa voitokkaasti. Saksa kaatui avausottelussa lukemin 5-3. Suomen parhaat pistemiehet olivat Henri Nikkanen ja Topi Niemelä tehoilla 1+1.

Saksa lähti otteluun erittäin vaikeista lähtökohdista. Joukkueella oli koronakaranteenien vuoksi kokoonpanossaan vain yhdeksän hyökkääjää ja viisi puolustajaa. Nuoret Leijonat hallitsivatkin ottelua suvereenisti ja veivät laukaukset nimiinsä lukemin 48-21.

Voitosta huolimatta Suomen peli oli paikoitellen pahasti sekaisin. Ketjujen kemioissa oli vielä paljon hakemista, mikä näkyi jatkuvina harhasyöttöinä. Parhaiten yhteen pelasi Suomen ykkösketju ja erityisesti kaksikko Anton Lundell ja Roni Hirvonen.

Ottelu oli erityisen vaikea Nuorten Leijonien maalivahdille Kari Piiroiselle. Saksa sai vähän laukauksia, mutta harvat maalipaikat olivat erittäin vaarallisia. Suomen puolustus ei onnistunut pitämään vastustajaa poissa parhailta maalintekosektoreilta.

Nuorten Leijonien turnaus jatkuu lauantai-iltana ottelulla Sveitsiä vastaan. Kiekko tippuu Edmontonissa jäähän Suomen aikaa kello 21:00.

Lue myös: Saksan ykköstähti kellotti poskettoman peliajan Suomea vastaan