Vain yhden pelin tällä kaudella pelannut leijonahyökkääjä palasi askiin vihdoin sunnuntaina Liigassa – ”Sairaan hienoa”

© Kuva: Mikko Taipale

KOUVOLA. Matias Myttynen, 30, oli yksi niistä lukuisista kovista pelimiehistä, joka oli työtön pitkään syksyllä pitkälti koronaviruksen sekoittaman arjen takia. Ottajia olisi taatusti ottanut taitoja miettiessä, mutta lopulta vyölle kertyi vain yksi peli Jokereissa KHL:ää.

Sunnuntaina mies palasi askiin Ilveksen paidassa KooKoota vastaan. Tupsukorvat voittivat Liigassa jatkoajalla 4-3.

– Oli ihan sairaan hienoa päästä pelaamaan ja kisailee! On treenattu ihan tarpeeksi, oli tosi hienoa, Ilveksen kakkosketjun keskellä hyökännyt ja joukkueeseen loppukauden mittaisella pahvilla tullut sentteri hehkuttaa.

Ilves oli sunnuntaina oudossa paikassa, kun sen leiristä oli lähtenyt kaikkiaan kentällinen NHL-lainoja pois ja samalla tilalle oli tullut peräti viisi uutta nimeä. Joukkuehenki on kuulemma silti Myttysen sanojen mukaan ihan loistava.

– Tietysti vaikka hyviä pelaajia lähti pois, niin runko on sama. Jätkät ovat rakentaneet sellaisen meiningin, joka ei katoa, vaikka muutama lähtee. Loistava joukkuehenki! Leijonissa kaudella 2017-18 pelannut hyökkääjä kittelee.

KooKoota vastaan sarjakärki ei johtanut minuuttiakaan, mutta voitti siis jatkoilla.

– Näytettiin, että vaikka oltiin purjeessa ja perässä lopussa, niin noustiin takaa ja voitettiin.

– Joukkue näytti sitkeyttä.

Sunnuntai-ilta ei ollut taas mikään perinteisin. Pelaajilla oli kokomaskit, ja samalla katsomot olivat tyhjiä. Lisäksi ottelu pelattiin Liigalle poikkeuksellisesti sunnuntaina.

– Itteä ne ei haitanneet! Ihan riittävästi oli kipinää, kun pääsi kisailee ja pelaamaan! Ihan kiva oli huomata, että jaksoi pelata huomata. Lopussa rupesi painamaan, mutta se on normaalia. Tässä vain lisää hommia, treeniä ja pelejä, niin homma alkaa luistamaan.

Viime kaudella KHL:ssä Jokereita kuudessa pelissä pisteettä (-3) ja SHL:ssä Malmöä 38 ottelussa tehoin 13+10=23 (0) edustaneen Myttysen Ilves jatkaa urakkaansa 30. päivä Pelicansia vastaan kotona.

LUE MYÖS:

Yleisurheilijan somepäivitys paljasti: Leijonissakin pelannut hyökkääjä siirtyy KHL:stä joko Ilvekseen tai Tapparaan


Suomi johtaa Belgiaa vastaan 5-0! Jos johto pitää saat eurolla viisikymppiä!

1. Siirry Unibetille.
2. Aseta 1€ panos Suomelle viiden maalin tasoituksella
3.  Jos Suomen johto pitää saat 50€!