Nuoret Leijonat kohtaa tänään Slovakian. Tasoero joukkueiden välillä on suuri, mutta vastustajaa ei pidä aliarvioida.

Kasasimme tähän artikkeliin Slovakian tähdet, joita Suomen täytyy tänään erityisesti varoa.

Simon Latkoczy, maalivahti

18-vuotias Simon Latkoczy on ollut sensaatiomaisessa vireessä kisoissa. Kahden pelatun ottelun jälkeen hänen torjuntaprosenttinsa on 93,3. Hän vastasi myös yhdestä kisojen upeimmista yksittäisistä torjunnoista avausottelussa Sveitsiä vastaan. Hänen ohittamisensa on todellinen haaste Nuorille Leijonille.

Simon Nemec, puolustaja

Simon Nemec on yksi Slovakian kirkkaimmista kiekkolupauksista. Hän pelaa turnauksessa, vaikka on vasta 16-vuotias ja hänet varataan NHL:ään vasta vuonna 2022. Nemec on tottunut pelaamaan ammattilaisia vastaan kotimaansa pääsarjassa, ja hän ollut tehokas myös junnukisoissa. Kolmessa ottelussa Nemec on kirjauttanut tehot 0+3=3.

Michal Mrazik, hyökkääjä

Michal Mrazik on tuntemattomampi lupaus, eikä häntä ole varattu NHL:ään. Hän on pelannut pääosin Ruotsin junnusarjoissa, eikä ole sieläkään yltänyt suuriin tekoihin. MM-kisoissa hän on ollut kuitenkin huimassa vireessä. Hän on jo iskenyt kaksi maalia ja tehnyt yhteensä kolme tehopistettä.