Nuorten MM-kisojen Venäjän maajoukkueen hyökkääjälahjakkuuden Vasili Podkolzinin mielestä joukkueensa ei voi enää sortua toistuvaan jäähyilyyn jatkopeleissä.

Ruotsi ja Venäjä kävivät alkulohkon mittelössään armottoman taistelun voitosta. Ratkaisu venähti lopulta vasta aivan jatkoajan vihoviimeisille sekunneille, jolloin Marat Khusnutdinov onnistui huitomaan irtokiekon verkon perälle.

Podkolzin oli ottelun jälkeen hyvillään omiensa voitosta, mutta korosti välittömästi liiallisen jäähyilyn riskejä.

– Tämä oli hyvä ja tunteikas peli. Meillä ei tosin ole varaa ottaa noin paljon jäähyjä enää toistamiseen, Pietarin SKA:n laiturilupaus manasi.

– Näytimme venäläistä luonnettamme voittaaksemme. Tarvitsimme todella tämän voiton. Pelasimme vauhdilla ja fyysisiä taisteluita oli paljon. Jäähyjä oli vain liikaa. Tuomareille ei voi antaa tuollaisia verukkeita jakaa sinulle jatkuvasti jäähyjä, Podkolzin taivasteli.