Hockeysverige.se-sivuston päätoimittaja Uffe Bodin maalailee Ruotsille puolivälierävoittoa Suomesta, jonka hän kokee olevan Kanada-tappion jälkeen hyvinkin voitettavissa.

Tre Kronor joutui yllättävään tilanteeseen nuorten MM-kisojen alkulohkossa. Alla oli aluksi jo 14 vuotta kestänyt putki, jonka mittaan ruotsalaiset eivät olleet hävinneet ainuttakaan alkusarjan ottelua.

Tällä kertaa tulikin kuitenkin kylmää vettä niskaan. Länsinaapurimme hävisivät ensin Venäjälle tiukassa jatkoaikatrillerissä ja heti perään uutenavuotena Yhdysvalloille tylyin 4–0-lukemin.

Lähes yhtä karua kyytiä sai kuitenkin myös lauantaina tuleva vastus Suomi Kanadan käsittelyssä. Leijonat kärsivät Kanadalle selkeän 4–1-tappion mittelössä, jossa kisaisännät olivat pelillisesti käytännössä kaikessa edellä.

Kummatkin maat lähtevät jatkopeleihin tappio niskassaan. Kaikesta huolimatta ruotsalaiset uskovat olevansa hienoisessa etulyöntiasemassa.

– Kaksi suoraa tappiota tarkoittaa kolmatta sijaa ryhmässä ja jännittävää puolivälierää Suomea vastaan. Tämä on kaukana mahdottomasta tehtävästä, Bodin kirjoittaa.

– Tämän vuoden Suomen joukkue on ammattitaitoinen ja leveä, mutta Anton Lundellin ja Ville Heinolan lisäksi heiltä puuttuvat todelliset aseet, jollaisia heillä oli aiempina menestysvuosina nuorten MM-kisoissa. Viimeisessä alkulohkon pelissään he olivat melkein yhtä kaukana voitosta kuin Ruotsi ottelussaan Yhdysvaltoja vastaan, ruotsalaistoimittaja analysoi.