Suomen Nuoret Leijonat lähtee altavastaajana tiistaiaamuna pelattavaan MM-välieräkamppailuunsa Yhdysvaltoja vastaan.

Harjoitusottelussa Suomen maalein 3-2 kukistanut jenkkinippu pullistelee tulevaisuuden todennäköisiä NHL-tähtiä varsinkin hyökkäyksensä osalta. Kokosimme alle kolme pelaajaa, joiden pimentämisessä Suomen on oltava erityisen tarkkana.

Trevor Zegras

19-vuotias Anaheim Ducksin tuleva NHL-tähti on takonut viidessä turnauspelissä hurjat 15 (6+9) tehopistettä. Viime vuoden kisoissa yhdeksän syöttöpinnaa kerännyt keskushyökkääjä johtaa Yhdysvaltain huippuvaarallista ykkösketjua laiturin paikalta. Liukasliikkeistä jenkkiä pidetään yhtenä ikäluokkanssa parhaista tilanteiden rakentelijoista koko maailmassa. Pelinrakentelukyvyistään aiemmin tunnettu Zegras osaa myös viimeistellä itse, mikä pitää Nuoret Leijonat varpaillaan koko ottelun ajan. Muodostaa Yhdysvaltain ykkösketjun yhdessä Alex Turcotten ja Alex Kalyevin kanssa.

LUE LISÄÄ ZEGRASISTA: Tuhoaako tämä mies Nuorten Leijonien haaveet MM-kullasta? ”Vihaan katsoa hänen pelaamistaan”

Cole Caufield

Pari päivää sitten 20-vuotissyntymäpäiväänsä viettänyt Caufield on Montreal Canadiensin 1. kierroksen 15. varaus kesältä 2019. Vain 170-senttinen laituri on iskenyt tässä turnauksessa ”vain” neljä tehopistettä (2+2), mutta maalintekijänä loistavan rannelaukauksen omaava väkkärä on silti omaa luokkaansa. Rankaisee armotta saadessaan tekopaikan.

Cam York

19-vuotias Philadelphia Flyersin 1. kierroksen 14. varaus kesältä 2019 on ollut turnauksessa jenkkien ehdoton ykköspuolustaja. Älykkäästi puolustava 180-senttinen superlupaus sijoittuu hyvin, minkä lisäksi nuorukaisen varmuus kiekon kanssa hivelee silmää. Yorkin pitkät avaussyötöt ovat yksityiskohta, jonka kanssa suomalaisten on oltava erityisen tarkkoina. Iskenyt turnauksessa tähän asti tehot 1+5=6.

Suomen ja Yhdysvaltojen välinen MM-välieräpeli käynnistyy tiistaina-aamuna kello 4.30 Suomen aikaa. Ottelu katsottavissa TV5:ltä sekä Dplayn suoratoistopalvelusta.

LUE MYÖS: Komeita lukuja! Nuorten Leijonien ottelut tavoittaneet hurjat yleisömäärät