Viime kaudelta monista kohuista muistettava KooKoo-puolustaja Martin Berger selvisi tällä kertaa Liigan kurinpitodelegaation käsittelystä ilman rangaistuksia.

Syynissä oli 30.joulukuuta pelatun Ässät–KooKoo-ottelun taklaus, jonka kohteena oli Ässien Jasse Ikonen. Ottelun tuomaristo ei tuominnut tilanteesta rangaistuksia, eikä Ikonen loukkaantunut.

Liigan tilannehuoneen tarkastettua tapahtuneen asetti sarjan päävideotuomari sen kurinpitokäsittelyyn, koska hänen mukaansa tilanteesta olisi tullut määrätä ottelurangaistus pään tai niskan alueelle kohdistuneesta taklauksesta.

Liigan kurinpitodelegaatio tuli tutkimuksiensa päätteeksi kuitenkin toiseen lopputulokseen.

– Taklaus suuntautuu ylöspäin, mutta se ei ole tehty hyppäämällä: Bergerin luistimet ovat jäässä kontaktihetkellä ja irtoavat jäästä vasta kontaktin jälkeen. Käytössä olevista videoista ei pysty toteamaan, tapahtuuko taklauksessa kontaktia taklattavan pelaajan päähän. Videoiden perusteella taklauksen voima kohdistuu joka tapauksessa valtaosin taklatun pelaajan vartaloon. Näillä perusteilla kurinpitodelegaatio ei pidä taklausta ottelurangaistusta edellyttävänä taklauksena, kurinpitopäätöksessä todetaan.

24-vuotias Berger oli Liigan viime kauden jäähykuningas kerättyään 46 ottelussa peräti 183 rangaistusminuuttia.

Tällä kaudella puolustaja on ollut kaukalossa ainakin toistaiseksi selvästi rauhallisempi, sillä kasassa on 19 ottelun jälkeen ”vain” 38 jäähyminuuttia.