Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkue kärsi varhain tiistaina kirvelevän 3-4-välierätappion Yhdysvaltoja vastaan.

Nuoret Leijonat hallitsi välillä kenttätapahtumia täysin, mutta Yhdysvallat oli ottelussa armottoman tehokas.

Avauserän jälkeen tilanne oli 1-1, kun Alex Turcotte (katso maali) ja Kasper Simontaival (katso maali) onnistuivat maalinteossa.

Toisessa erässä Suomelle osui kuitenkin synkkä hetki, kun reilussa minuutissa John Farinacci (katso maali) sekä Matthew Boldy (katso maali) onnistuivat viemään Yhdysvallat hetkessä kahden maalin karkumatkalle. Farinacci iski oman osumansa läpiajosta ja Bolby osui ylivoimalla.

Kolmannessa erässä Nuoret Leijonat haki vimmatusti kavennusosumaa ja lopulta se myös palkittiiin, kun Simontaival iski kiekon sisään (katso maali) myös avausmaalin syöttäneen Kasper Puution loistavasta esityöstä.

Kavennusosuman jälkeen Suomi pääsi ylivoimalle ja tasoitti kamppailun 3-3:een, kun Ruotsi-ottelun sankari Roni Hirvonen (katso maali) nousi jälleen esiin tärkeällä hetkellä.

Hirvosen maalin jälkeen Yhdysvallat pääsi kuitenkin uudelleen johtoon, kun Arthur Kalijev laukoi kiekon aivan yläkulmaan ja upotti tällä osumalla Suomen.

Pronssiottelussa Suomi tulee kohtaamaan Venäjän. Yhdysvallat pelaa finaalissa Kanadaa vastaan. Näet otteluiden aikataulut täältä.