Kovin odotuksin alle 20-vuotiaiden MM-kisoihin lähteneen Venäjän täydellinen kyykkäys välieräottelussa Kanadaa vastaan on saanut venäläismedialta täystyrmäyksen.

Päävastuun kisaisännän jalkoihin maalein 0-5 jääneen venäläisnipun epäonnistumisesta sai niskoilleen Punakoneen takavuosien pelaajalegenda, päävalmentaja Igor Larionov.

Sport-Expressin arvion mukaan nimekäs venäläisnippu ei pelannut välierässä tai koko turnauksessa taitojensa edellyttämällä tasolla. Syy tästä vieritettiin Larionovin kyvyttömyydelle saada joukkueesta maksimit irti.

– Kuin olisi palattu 15 vuotta ajassa taaksepäin, sivuston toimittaja Mihail Zislis tyrmäsi Larionovin pelitavan.

Larionov kertoi medialle pelisuunnitelman perustuneen ”maksimaaliseen kiekonhallintaan”, jolle ei venäläistoimittajien mukaan löytynyt kuitenkin minkäänlaista varasuunnitelmaa sen osoittauduttua riittämättömäksi Kanadan kyydissä.

– Larionov oli aikanaan hyvä pelaaja, mutta näissä kisoissa pitää olla hyvä valmentaja, Sport-Ekspress jatkaa tylyttämistään.

Nuoret Leijonat kohtaa Venäjän kisojen pronssiottelussa tiistain ja keskiviikon välisenä yönä. Ottelu käynnistyy kello 0.30 Suomen aikaa ja se on katsottavissa tuttuun tapaan TV5:ltä sekä Dplayn suoratoistopalvelusta.