Ei kai taas? Ville Heinola jäämässä Jetsin NHL-kokoonpanon ulkopuolelle

© Kuva: Getty Images

Winnipeg Jetsiin suoraan alle 20-vuotiaiden MM-kisoista siirtynyt pakki Ville Heinola ei ole avaamassa kautta NHL:ssä ainakaan joukkueen ensimmäisissä peleissä.

Hänet on laitettu niin sanotulle taxi squad -listalle, joiden suomenkielinen termi voisi olla vaikkapa ylimääräiset pelaajat. Näitä voi olla kaikkiaan 4-6 kappaletta, ja he harjoittelevat NHL-joukkueen matkassa. Asia kävi alkuviikosta ilmi päävalmentaja Paul Mauricen kertomana seuran kotisivuilta.

Vaihtoehdot pian alkavan pohjoisamerikkalaisen kauden suhteen Heinolalla ovat siis käytännössä pienempi vastuu Jetsissä tai AHL:ssä pelaaminen Manitoba Moosen riveissä.

– Yritän itse elää vain päivä kerrallaan, ja yritän olla ajattelematta niitä liikaa. Haluan vain palata jäälle, nuorten tuore MM-pronssimitalisti sanoo.

Jäälle palaaminen on mielessä, vaikka Lukossa kautensa aloittanut Honkajoen lahja luuti äskettäin tiukkatahtisissa nuorten kisoissa.

– No sen jälkeen oli hyvä ottaa parin päivän vapaa. Mutta seitsemän päivää on minulle liikaa.

Nyt alkukauden Lukossa pelanneen Heinolan kohdalla paikka NHL:ään ei vieläkään ole kiveen hakattu, vaikka pelaaja kävi taalaliigassa jo puolisentoista vuotta sitten.

– Tiedän asioista, valmentajista ja siellä olevista muista tyypeistä nyt, joten nyt Jetsin mukaan lähteminen oli paljon helpompaa. Uutta ei ole oikeastaan muu kuin uudet tyypit.

Alle 20-vuotiaiden maailmanmestari on pelannut taalaliigassa toistaiseksi kahdeksan ottelua pistein 1+4=5 (+3). AHL:ssä pelejä kertyi vyölle toissa syksynä kolme kappaletta tehoin 0+1=1 (-2), kunnes Heinola lähetettiin kesken kauden takaisin Liigaan ja Lukkoon.

Normaalisti NHL:n kuormitus on hurja 82 pelin runkosarja ja päälle mahdolliset pudotuspelit. Nyt runkosarjassa pelataan poikkeuksellisesti alle 60 ottelua.

– Olen nuori kaveri, joten minun täytyy saada lisää voimaa, mutta oleellisin asia on varmistaa se, että voin pelata menettämättä voimaa, Heinola sanoo viitaten menneiden aikojen kehityskohteisiin.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.