NHL-kausi alkaa ensi yönä – näitä suomalaisia kannattaa pitää silmällä alkavalla kaudella

© Kuva: Getty Images

NHL-kausi alkaa pitkän odotuksen jälkeen ensi yönä. Tuleva kausi on monella tapaa poikkeuksellinen. NHL:n divisioonia on muutettu, ja runkosarjaa on typistetty.

Nostamme tässä artikkelissa esiin, keitä suomalaisia kannattaa tulevan kauden aikana pitää erityisesti silmällä.

Kasperi Kapanen, Pittsburgh Penguins

Kasperi Kapanen kaupattiin sarjatauon aikana Toronto Maple Leafsista Pittsburgh Penguinsiin. Hän on luonut uraa erinomaisena alivoimapelaajana, mutta nyt 24-vuotias hyökkääjä saa enemmän vastuuta myös tasakentällisin. Häntä on kaavailtu joko Sidney Crosbyn tai Jevgeni Malkinin rinnalle. Kaupungissa on kovat odotukset nuorta suomalaista kohtaan.

Olli Määttä, Los Angeles Kings

Olli Määttä oli pudotuspeleissä Chicago Blackhawksin tehokkaimpia pelaajia. Puolustaja nakutti tehot 3+3, mutta kauden päätyttyä hänet silti kaupattiin muualle. Kingsissä 26-vuotias Stanley Cup -voittaja saa uuden alun. Hänen vastuunsa nousee huimasti, kun hän pääsee pelaamaan ykköspakkiparissa Drew Doughtyn rinnalla. Doughty on koko NHL:n toiseksi parhaiten palkattu puolustaja 11 miljoonan dollarin vuosipalkallaan.

Olli Määttä voitti Pittsburghissa kaksi Stanley Cup -mestaruutta. Kuva: Getty Images

Jesperi Kotkaniemi, Montreal Canadiens

Viime kausi oli Jesperi Kotkaniemelle erittäin vaikea. Nyt 20-vuotias sentteri on treenannut hurjasti, parantanut luistelunopeuttaan ja kerännyt runsaasti lisää kamppailuvoimaa. Jo pudotuspeleissä hän pelasi vahvasti. Tulevasta runkosarjasta odotetaan nuorukaisen NHL-uran parasta.

Miro Heiskanen, Dallas Stars

Miro Heiskanen oli satumaisessa vireessä NHL-pudotuspeleissä. Dallas Stars oli muuttanut peliään kiekollisempaan suuntaan, mikä sopi koko joukkueelle ja etenkin nuorelle suomalaispuolustajalle. Heiskanen iski 27 pudotuspeliotteluun tehot 6+20=26. Jos hän jatkaa lähellekään samassa iskussa alkavassa runkosarjassa, Heiskanen tulee kilpailemaan tosissaan pakkien pistepörssin voitosta.

Joel Armia, Montreal Canadiens

Joel Armia on NHL:n vaiettu suomalaissalaisuus. Hän ei ole saanut isoa roolia Montrealista, mutta tästä huolimatta hän iski viime kaudella 58 ottelussa tehot 16+14=30, mutta potentiaalia on vielä parempaankin. Hänen arvoaan ei kuitenkaan mitata vain tehopisteissä. Pohjois-Amerikassa Armiasta on kasvanut erinomainen kahdensuunnan pelaaja.


St. Louis Blues – Florida Panthers | Kissapaidat vahvoilla Missourissa!

Floridan ruuti on kuivaa! Joutuuko Ville Husso jälleen kiekkosateeseen?