Pitkään suunnitellun Helsinki Garden-hankkeen toteutuminen näyttää jälleen entistä todennäköisemmältä.

Museovirasto tiedottaa nettisivullaan, ettei se hae valituslupaa Helsingin hallinto-oikeuden päätökseen. Hallinto-oikeus hylkäsi viime viikolla Museoviraston tekemän valituksen Gardenia koskevasta asemakaavan muutoksesta.

– Helsinki Gardenin paikka on sinänsä rakennettavissa. Rakentamalla on myös mahdollista kehittää olevan ympäristön laatua. Asemakaavaratkaisun vahvuuksiin kuuluu 1966 valmistuneen ikonisen Helsingin jäähallin suojelu, uudistaminen ja kehittäminen urheilun ja vapaa-ajan tarpeisiin, Museovirasto toteaa tiedotteessaan.

Museovirasto kertoo, että uudisrakennushanketta on jo kehitetty eteepäin myös aiemmin tehdyn valituksen käsittelyn aikana.

– Suunnitelmien nyt tiedossa oleva versio on Museoviraston arvion mukaan aiempia parempi, ja virasto on valmis osallistumaan hankkeen kehittämiseen niiden osoittamaan suuntaan. Yhteistyö on jo alkanut, Museovirasto painottaa.

Helsinki Garden on alkujaan HIFK:n käynnistämä, yksityisellä rahoituksella toteutettavaksi suunniteltu kiinteistökehityshanke, johon kuuluu modernin urheiluareenan lisäksi muun muassa hotelli, asuntoja, ravintoloita ja supermarket.