NHL-supertähdet ylistävät kilpaa Miro Heiskasta: ”Keskityimme paljon Miroon Stanley Cupin finaaleissa”

© Kuva: Getty Images

NHL:n nykyiset sekä takavuosien tähtipuolustajat ylistivät kilpaa Dallas Starsin Miro Heiskasen esityksiä miehen kahden ensimmäisen NHL-kauden aikana.

Kuusi entistä NHL:n parhaan puolustajan Norris-pystillä palkittua tähteä antoi The Athleticille varsin mairittelevia arvioita 21-vuotiaasta suomalaisesta. Ensimmäisenä Heiskasesta tulee mieleen ilmiömäinen luistelu, joskaan se ei ole helsinkiläisen ainoa valtti.

Tampa Bay Lightningin supertähti Victor Hedman paljastaa joukkueensa käyttäneen Heiskasen pysäyttämiseksi paljon aikaa ja energiaa viime syksyn Stanley Cup -finaalisarjassa.

– Ennen finaalisarjaa keskityimme paljon Miroon ja yritimme löytää keinot horjuttaa häntä. Se on vaikeaa. Hän pystyy luistelemaan pois tukalista paikoista ja on todella dynaaminen. Sellaista pelaajaa on vaikea pysäyttää, Hedman kehaisee.

Toinen ruotsalaistähti, San Jose Sharksin Erik Karlsson muistuttaa, ettei pelkällä luistelulla vielä nousta NHL:ää dominoivaksi puolustajaksi.

– Ollakseen hyvä luistelija sinulla on oltava hyvä kiekkoäly sekä kyky olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Sinun on tiedettävä, milloin mennä täyttä vauhtia ja milloin hidastaa. Hän suorittaa mielestäni tämän osa-alueen todella hyvin, minkä vuoksi hänen pelaamisensa saattaa näyttää muiden silmissä helpolta, vaikkei se itse asiassa ole sitä, Karlsson muistuttaa.

New Jersey Devilsin P.K. Subbanin mielestä Heiskasella on kaikki avut nousta tulevaisuuden Norris-voittajien joukkoon.

– Pelasin häntä vastaan vuoden 2019 pudotuspeleissä ja pääsin näkemään, mille tasolle hän voi päästä. Hän on matkalla Norris-voittajaksi, siitä ei ole epäilystäkään. Hänellä on kaikki se potentiaali, kaiken pitää vain osua kohdalleen, Subban ennustaa.

Heiskasen ja Starsin NHL-kauden aloitus viivästyi joukkueessa riehuneiden koronatartuntojen vuoksi. Joukkueen kausi käynnistyy näillä näkymin tulevana perjantaina Nashville Predatorsia vastaan.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.