”Näin rakennetaan joukkueita menestymään ja pudotuspeleihin” – Jets ei itke Patrik Laineen eikä Jarmo Kekäläinen Pierre-Luc Duboisin perään

© Kuva: Getty Images

GM Jarmo Kekäläinen ja Columbus Blue Jackets päästivät lauantaina irti Pierre-Luc Duboisista, juhannuksen 2016 ykköskierroksen 3. varauksesta. Pelaajalla lähti menemään alkukaudesta sinitakeissa pahasti alamäkeen, ja tällä sesongilla hän ehti luutimaan joukkueen viidessä pelissä vaisuin tehoin 1+0=1 (-2).

Hyökkääjä koki äskettäin jopa penkityksen kesken ottelun, jota tämä ei suostunut kommentoimaan sanallakaan. Kekäläinen puolestaan kommentoi Duboisista irti päästämistä NHL:n virallisilla kotisivuilla.

– Pierre-Luc on ollut tärkeä osa joukkuettamme viimeisen neljän kauden aikana, mutta tämä oli oikea aika molemmille osapuolille lähteä eri teille.

– Olemme työskennelleet tämän tapauksen parissa jonkin aikaa ja olemme toitottaneet sitä, että se voi ottaa tovin, ennen kuin saamme pöydälle oikean tyyppisen sopimuksen.

– Ja kun sellainen oikeanlainen sopimus oli pöydällä, olimme valmiita siirtymään nopeastikin eteenpäin. Olemme nyt tyytyväisiä.

Miesten MM-hopeamitalisti pelasi Columbuksessa vuosina 2017-21 239 runkosarjan peliä pistein 66+93=159 (+20). Lisäksi 26 pudotuspeliottelun saldo oli 8+11=19 (-2).

Jetsin päävalmentaja Paul Maurice ei mitä ilmeisimmin tuomitse Duboisia, vaikka hän tosiaan viimeisinä Blue Jackets -aikoina oli melkoisessa myrskyn silmässä.

– Hän tulee tänne, esittelee itsensä, ja otamme hänet avosylin vastaan – kuten aina uusien pelaajien kohdalla.

Jets-kippari Blake Wheeler uskoo, että uudesta 22-vuotiaasta joukkuekaverista on kehittynyt parin viime vuoden aikana dynaaminen ja voimakas pelaaja.

– Näin rakennetaan joukkueita menestymään ja pudotuspeleihin. Keskikaistalla on oltava syvyyttä. Olen ehdottomasti innoissani siitä, mitä hän tuo joukkueeseemme.

Innoissaan on GM Kevin Cheveldayoffkin, vaikka muualle lähtenyt Jetsin juhannuksen 2016 ykköskierroksen kakkosvaraus Laine painoikin taalaliigassa 306 runkosarjan pelissä massiiviset pisteet 140+110=250 (0). Lisäksi 24 pudotuspeliottelun saldo Jetsissä oli sekin hyvä 8+8=16 (+3).

– Kärkisentterin saaminen tässä tapauksessa on käytännössä ennenkuulumatonta. Kun tämä tilaisuus tuli esille, siihen tarttuminen tuntui olevan liki välttämätöntä.

LUE MYÖS:

Columbus Blue Jackets julkaisi kuvan: tällä pelinumerolla Patrik Laine pelaa

Winnipeg Jetsin kapteenilta mystinen kommentti – katuu käytöstään Patrik Lainetta kohtaan

Ei mikään ihannetilanne! Tällaisia senttereitä Patrik Laine saa vierelleen Columbuksessa

Jarmo Kekäläinen tempaisi NHL:ssä liipaisimesta – näin suomalaisvelho kommentoi tuoreeltaan Patrik Laineen hankintaa


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.