Edmonton Oilersin Jesse Puljujärven valloittava persoona on tehnyt vaikutuksen NHL-faneihin entisen kärkivarauksen palattua takaisin Pohjois-Amerikkaan reilun kauden kestäneeltä Suomen visiitiltään.

Hyökkääjä vastaili rennosti ja huomattavasti reilun vuoden takaista paremmalla englannilla toimittajien kysymyksiin varhain maanantaiaamuna Winnipeg Jetsiä vastaan pelatun ottelun jälkeen (katso videon jutun lopusta). NHL-fanit antoivatkin kannustavaa palautetta 22-vuotiaalle ykköskierroksen varaukselle.

– Rakastan hänen asennettaan. Hienoa, että hän on onnellinen ja menestyy. Häntä ei voi katsoa hymyilemättä, yksi Oilersin julkaisemaan haastatteluvideoon kommentoineista iloitsee.

– Tämä on mahtavaa. Hän on kehittynyt kaikessa valtavasti. Upeaa saada sinut takaisin, eräs faneista kehaisi.

– Voit todella nähdä hänen tekevän kaikkensa jäällä ja sen ulkopuolella, toinen komppasi.

– Puheet hänen kielitaidottomuudestaan voidaan nyt lopettaa. Tuo aihe alkaa käydä vanhaksi, kolmas lisää.

Eräs kommentoijista muistutti ”Puljun” kielitaitoa mollanneita yhdestä faktasta:

– Muistakaa, ettei yksikään pohjoisamerikkalainen pelaaja SM-liigassa vastaa kysymyksiin suomeksi!

Myös Puljujärven aktiiviset otteet kaukalon puolella ovat tehneet vaikutuksen NHL-seuraajiin.

– Jatka oman pelisi pelaamista, poika! Pelisi oli kaunista seurattavaa tänään. Olet lähellä vakituista ykkösketjun paikkaa nyt. Pidän Zack Kassianista, mutta kärkiketjumme tarvitsee taitoa. Ja Puljujärvellä on sitä huomattavasti ”Kassia” enemmän.

– Näytät nyt siltä, että todella ansaitset pelata NHL:ssä, eräs faneista kehaisee.

Uutta läpimurtoa NHL:ssä hakeva Puljujärvi on iskenyt alkukauden seitsemässä ottelussaan tehot 0+2. Suomalainen nousi maanantain vastaisen yön kierroksella ensimmäistä kertaa Oilersin ykkösketjuun supertähti Connor McDavidin sekä Ryan Nugent-Hopkinsin rinnalle.

Edmonton Oilers

@EdmontonOilers
Hear from Puljujarvi following tonight's thrilling victory where he was all over the ice, picking up a big assist on the #Oilers first goal & racking up six shots.