Ville Husson NHL-uralle todella haastava alku – entinen maalivahti vaati joukkuekaverien anteeksipyyntöä: ”Ansaitset parempaa”

© Kuva: Getty Images

Nuorten maailmanmestari Ville Husson uran alku NHL:ssä ei ole ollut varsinaisesti mitään ruusuilla tanssimista. Pelaaja on torjunut tällä kaudella kahdessa pelissä, kun Colorado Avalanchea vastaan hänet otettiin maalille kesken kaiken. Los Angeles Kingsiä vastaan pelaaja puolestaan sai ensimmäisen NHL-starttinsa.

Avs-pelissä selän taaksen meni neljä kutia yhdessä erässä prosenttien jäädessä lukemiin 71,4. Kings-pelin 3-6-tappiossa Husso antautui viidesti prosenttien ollessa nyt 85,3.

Kummatkin pelit hävinneen helsinkiläislähtöisen koko kauden prosentit ovat 81,3 ja päästettyjen maalien keskiarvo järkyttävä 7,03.

Entinen NHL-veskari, nykyinen toimittaja Darren Pang ei lähtenyt mollaamaan neljässä erässä yhdeksän maalia päästänyttä Hussoa. St. Louis Blues jäi pahasti Kingsin jalkoihin ollen joukkueena usean askeleen perässä.

– Mielestäni koko joukkueen olisi pitänyt kopauttaa Hussoa patjoille, pyytää anteeksi ja kertoa, että ”ansaitset parempaa”, NHL:ssä kausina 1987-89 kaikkiaan 86 ottelussa Chicago Blackhawksin tolppien välissä seisonut kanukki vaati‌.

Blues on pelannut tällä kaudella kuusi back-to-back-peliä, ja hävinnyt jokaisen toisen osan. Ensiksi Colorado Avalanche latoi tiskiin luvut 8-0, sitten San Jose Sharks voitti jatkoilla 2-1 ja nyt siis Kings 6-3.

– Meidän piti vain tulla askiin ja pelata peliämme. Ajattelimme sitä ehkä liikaa ja jäimme varpaillemme. Tuntui, että jokainen pomppu meni heidän eduksi, Ryan O’Reilly manasi Bluesin kotisivuilla.

Vihkoon tosiaan meni. Blues tempaisi pelin avausmaalin, mutta sitten Kings meni menojaan, ja aina 5-1-johtoon. Kesän 2019 mestari iski sen jälkeen kaksi nopeaa maalia päätöserässä kirien 5-3:een.

– Kolmannessa erässä luotimme toisiimme, ja menimme eteenpäin. Alkoi tulla paikkoja, Blues-peluri jatkoi.

LUE MAANANTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:

Roope Hintziltä väkivahva NHL-kauden alku – pelaaja noussut ylivoimapörssissä jo kakkoseksi: ”Itseluottamuksen aistiminen on tällä hetkellä helppoa”


PÄIVÄN VIHJE: LUKKO – KOOKOO

Loistava kotitilasto! Onko Lukon eliittitason alivoima liikaa vieraille Äijänsuolla?