Kärpät tiedottaa nettisivullaan solmineensa kolme jatkosopimusta.

Maalivahti Leevi Meriläisen tuore kontrahti on kolmevuotinen, puolustaja Taneli Ronkaisen (arkistokuvassa) kaksivuotinen ja hyökkääjä Radek Koblizekin yksivuotinen.

18-vuotias Meriläinen on oululaisten oma kasvatti, jonka Ottawa Senators varasi viime syksyn NHL-draftin kolmannella kierroksella. Veskari on torjunut tällä kaudella Kärppien U20-joukkueessa.

Meriläisen Liiga-debyytti on vielä tekemättä, mutta syksyllä hän pääsi haistelemaan jo pääsarjatunnelmaa luukkuvahtina.

– Se oli erilainen startti kaudelle, mutta erittäin mukava yllätys. Pääsi vähän näkemään mitä se arki ja pelaaminen Liigassa on. Opettavainen ja hauska kokemus, Meriläinen kertoo.

Koko viime kauden selkävaivojen vuoksi sivussa ollut Ronkainen on palannut kuluvalla kaudella jälleen Kärppien luottopakiksi pelaten kaikissa kauden 25 ottelussa.

– Onhan siinä aika huikea kontrasti, sillä aika lailla vuosi sitten tähän aikaan oli juuri saanut tietää, että kausi on ohi, eikä tiennyt varmaksi pelaanko enää ollenkaan jääkiekkoa, Ronkainen kommentoi jatkodiiliään.

Tshekki Koblicek saapui Kärppien junioreihin jo kaudella 2013-14 ja edustanut Mestis-lainoja lukuunottamatta ainoastaan Kärppiä.

23-vuotias Koblizek on pelannut toistaiseksi 135 Liiga-ottelua tehoin 24+46=70. Jatkosopimus oli pelaajan mukaan helppo ratkaisu.

– Se oli minulle ykkösvaihtoehto, ja olen erittäin iloinen, että Kärpät halusi myös pitää minut. Tie tähän pisteeseen on ollut pitkä, ja olen erittäin kiitollinen Kärpille kaikista mahdollisuuksista, mitä seura on minulle tarjonnut. Olen pystynyt kehittymään pelaajana ja uskon, että Kärpät on yksi suurimmista syistä siihen, että pelaan nyt ammattilaisena jääkiekkoa, Koblizek iloitsee.