NY Rangersin Kaapo Kakon perjantaiyön kohtalo tuntui kummastuttavan kiekkohenkistä kansaa esimerkiksi yhteisö- ja mikroblogipalvelu Twitterissä. Juhannuksen 2019 ykköskierroksen kakkosvarauksen vastuu jäi minimiin ottelussa Buffalo Sabresia vastaan.

Suomalainen viiletti Rangersin 3-2-jatkoaikavoittoon päättyneessä pelissä joukkueensa kolmosketjussa saaden vastuuta onnettomasti vajaat 10 minuuttia (9.55). Ylivoima-aikaa irtosi suorastaan koomisen vähän – 0.15.

Peliaika oli kolmanneksi vähiten kaikki Rangers-hyökkääjät huomioiden. Ainoastaan Phillip de Giuseppe (7.42) ja Brendan Lemieux (7.37) pelasivat vähemmän, mutta vastaavasti esimerkiksi uraansa pääasiassa AHL:ssä tehnyt, ja taalaliigassa 40 ottelun rajapyykkiä lähestyvä sentteri Colin Blackwell, 27, sai vastuuta reilusti enemmän (15.53 / 1.24).

Ottelun voittomaalista vastasi viime syksyn ykkösvaraus Alexis Lafreniere. Hänet oli merkitty Kakon kanssa samaan kenttään, mutta vasen laituri sai vastuuta hänkin yli vartin. Kieltämättä erikoiselta kuulostavia seikkoja.

– Onhan tämä aika hullua. Jatkoaika, voittomaali… En koskaan unohda tätä! Lafreniere hehkuttaa NHL:n nettisivuilla.

– Minulla oli paljon hyviä paikkoja. Voittomaaliin sain hienon syötön Colinilta, se oli todella hyvä peli häneltä. Olin tyhjän maalin edessä.

Twitter räjähti

Siitä Twitteristä vielä. Kun kansalla on oikeus mielipiteisiin ja tunteisiin, niin ohessa muutamia päivityksiä yöltä.

– Kaapo Kakko on näyttänyt hyvältä tällä kaudella, ja hänen pitäisi ehdottomasti kuulua kahteen kärkiketjuun, eräs kirjoittaa.

Forever Blueshirts

@4EverBlueshirts
Kaapo Kakko has looked great this season and should absolutely be in the #NYR top six. #ChangeMyMind

– Ollakseni oikeudenmukainen, Blackwell on pelannut hyvin. Se on naurettavaa, että Kakko pelasi alle 10 minuuttia tänään, yksi vastasi twiittiin.

– Kakko ansaitsee enemmän jääaikaa kuin mitä hän sai tänään, toinen näkee.

Mia san Mathys!

@contribute__1
Takeaways from tonight:

-Kakko deserves WAY more TOI than he got today
-Very important goal for Laffy’s confidence
-We must stop taking unnecessary penalties
-Colin Blackwell ($725K) has been excellent as a New York Ranger
#NYR

– Kakko on pelannut kahdeksan minuuttia tänään. V*ttu mikä vitsi, suomalaisesta ladattiin jo kesken pelin.

Mia san Mathys!

@contribute__1
Kakko has played 8 mins tonight. What a fucking joke. #FireQuinn #NYR