”Kaikki joukkueessa kunnioittavat ja arvostavat” – Artturi Lehkonen ponkaisi jo erään pörssin kärkeen, ansaitsi luotsin vuolaat kehut

© Kuva: Getty Images

Tulikuuman Montreal Canadiensin hyökkääjä Artturi Lehkonen oli NHL:n ykkössuomalainen tiistaiyönä tämän nakutettua 6-2-voittoon päättyneessä Vancouver Canucks -pelissä tehot 1+1. Vajaat 14 minuuttia peliaikaa kellottanut nuorten maailmanmestari summasi tehotilastoon lukeman +2, maalia kohti hän ampui kolmesti.

Nelosketjussa Jake Evansin ja Paul Byronin kanssa hyökänneen Lehkosen kauden toinen maali syntyi alivoimalla. Häkki oli Habsille jo kuudes alivoimalla, ja Lehkosellekin toinen kahdesta.

– Olemme aggressiivisia, ja kun näemme mahdollisuuden, iskemme siihen. Meillä on paljon jätkiä, jotka voivat tappaa alivoimaa – se auttaa meitä tietysti paljon, Evans selvitti Habsin kotisivuilla.

– Meillä on paljon tuoreita jalkoja. En usko, että keskitymme maalipaikkojen luomiseen. Ensiksi on ajateltaba puolustamista, mutta kun saamme paikan, iskemme siihen, sentteri jatkoi.

Lehkonen on alivoimamaalipörssin kärjessä yhdessä joukkuekaveri Tyler Toffolin kanssa. Jos sujuu alivoima, niin hyvin on toiminut myös suomalaisen tähdittämän ketjun, jossa mukana ovat siis Byron ja Evans, pelaaminen.

– Kaikki joukkueessa kunnioittavat ja arvostavat sitä, miten se ketju pelaa, Canadiensin luotsi Claude Julien oli kehunut seuraan erikoistuneen toimittaja Priyanta Emrithin twiitin mukaan.

Trio tekee alivoimamaalien lisäksi sellaista tärkeää työtä, joka ei tilastoissa välttämättä aina näy. Vastustajien tähdetkin ovat olleet lirissä.

– Minun on valmentajana niin helppoa lyödä he pelaamaan muiden joukkueiden kärkiketjuja vastaan, luotsi jatkoi.

Montrealin alkukausi on ollut väkevä, kun yhdeksästä pelistä se on haalinut peräti 14 pinnaa. Pisteittä joukkue on jäänyt yhden ainoan kerran.

 


Nikotiininuuskat kotiovellesi edullisesti ja helposti

  • Tilaa laillisesti netistä suoraan kotiovellesi.
  • Suomalaisesta verkkokaupasta kaikki suositut tuotteet.
  • Edullisesti lyhyellä toimitusajalla.