Toronto Maple Leafsin Mikko Lehtosen alkukausi NHL:ssä on ollut vaikea valmennuksen peluuttaessa suomalaista illasta toiseen todella säästeliäästi – silloin kun 27-vuotias turkulainen ylipäänsä mahtuu pelaavaan kokoonpanoon.

Asiaan saattaa pian olla tulossa muutos, sillä useat seurat ovat tiettävästi iskeneet silmänsä Leafsin 24-vuotiaaseen kanadalaispuolustaja Travis Dermottiin, joka on lähtökohtaisesti Lehtosen yläpuolella Leafsin pakkihierarkiassa. Toronton kesän 2015 kakkoskierroksen varaus on pelannut alkukauden aikana kahdeksan ottelua ilman tehopisteitä.

Sportsnetin sisäpiiritoimittaja Elliotte Friedmanin mukaan ainakin Pittsburgh Penguins olisi jo osoittanut kiinnostusta Dermottia kohtaan. The Athleticin Thomas Drance puolestaan uskoo myös Vancouver Canucksin tutkailevan mahdollisuutta joko Dermottin tai Montreal Canadiensissa koirankoppiin joutuneen Victor Meten hankkimiseksi.

Lehtosen kannalta Dermottin kauppaaminen olisi enemmän kuin suotava uutinen, kamppaileehan kaksikko tiukasti pelipaikasta Toronton kolmospakkiparissa. Lehtonen on mahtunut tällä kaudella Leafsin kokoonpanoon neljässä ottelussa. KHL:n viime kauden parhaan puolustajan pistesaldo on karttunut toistaiseksi yhden syöttöpisteen verran.