SKA Pietarin ja Jokerien sunnuntainen kohtaaminen ei jäänyt historiakirjoihin minään erityisenä spektaakkelina, ja kaiken lisäksi isäntäjoukkue latisti suomalaispoppoon luvuin 3-2.

Yksi erikoisuus ottelusta kuitenkin nousi pinnalle – kenties eräänlainen ”vain KHL-juttu”. Maailmanmestari Marko ”Mörkö” Anttila sai toisen erän alussa täysin käsittämättömän kahden minuutin jäähyn kyynärpäätaklauksesta ”telottuaan” Liigan pistepörssivoittaja Malte Strömwallia.

Näet erikoisesta tapauksesta videon ohesta.

Helsingin Jokerit

@jokerithc
Jos mietitte, mitä tässä tapahtuu, niin se on 2 minuuttia kyynärpäätaklauksesta Marko Anttilalle. #Jokerit #KHLfi

– Jos mietitte, mitä tässä tapahtuu, niin se on 2 minuuttia kyynärpäätaklauksesta Marko Anttilalle, Jokerien Twitter-tilin videoon kirjoitettiin jotenkin tuskastuneen oloisena.

Kansa ei tuntunut ostavan tuomiota millään – ja se on totta kai ymmärrettävää.

– Oli erikoinen varsinkin, kun se oli ottelun ensimmäinen jäähy, jossa muuten oli tosi löysä tuomarilinja, ex-kiekkoilija Oskar Osala kummasteli päivityksen oheen.

Ottelun tuomitsivat venäläiset Roman Gofman ja Jevgeni Romasko linjamiehinään Tornike Kuchava ja Jevgeni Streltsov. Näistä veijareista Gofman on aiheuttanut suomalaisille harmia ennenkin, muun muassa vuoden 2019 MM-kisoissa. Spekaattelimaisessa Ruotsi-puolivälierässä Gofman jätti viheltämättä kasan kakkosia Ruotsille.

– Tuomareita ei voi hirveästi kehua, jos ihan rehellisiä ollaan. Katsoimme videolta toisen erän jälkeen, ja löysimme neljä ihan selvää jäähyä, eikä yhtään vihelletty, Suomen päävalmentaja Jukka Jalonen sadatteli toukokuussa 2019 5-4-voiton jälkeen.

Osalan lisäksi muukin kansa oli näreissään tuoreimmasta tapauksesta.

– Miksi tarvii edes pelata tälläistä sarjaa, missä lopputulokset määrätään kabineteissa, yksi kyseli twiitissä.

– Naurettava jäähy, kuului eräs argumentti.

– Eihän tää nyt näin voi mennä. Taitaa olla tuomareilla SKA-lasit päässä?