Dallas Starsin suomalaishyökkääjä Joel Kiviranta palasi NHL:ssä askiin äskettäin yli kahden viikon tauolta ottelussa Chicago Blackhawksia vastaan. Vaikka tähtipaidat hävisivät jatkoilla 1-2, sai maailmanmestari kehuja ja vastuuta huimasti.

Ykkösketjun oikeassa laidassa viilettänyt Kiviranta pelasi paluussaan lähes 18 minuuttia. Pelaaja jäi tehoitta, mutta…

– Kiviranta pelasi todella hyvin, ja sitä me odotammekin häneltä. Hän ei ole pelannut paljon. Toivomme, ettei hän olisi loukkaantunut, mutta sille ei voi mitään. Hän teki paljon hyviä suorituksia, Stars-luotsi Rick Bowness kehui NHL:n suomenkielisen sivuston mukaan.

Suomalaistykki on pelannut tällä kaudella vasta kahdessa pelissä pistein 1+1=2 (+2).

– Kiviranta tulee parantamaan, ja me tulemme peluuttamaan häntä, Bowness lupasi.

Kauden taalaliigassa väkevästi neljällä voitolla aloittanut Stars rypee nyt jo kolmen pelin tappioputkessa. Viidestä edellisestä ottelusta se on kerännyt vain yhden voiton. Kiviranta sen sijaan taisi nauttia paluusta – totta kai.

– Tuntui hyvältä päästä taas vauhtiin. Ei mitään meidän huoltajiamme vastaan, mutta on paljon hauskempaa pelata jääkiekkoa kuin jatkuvasti kuntouttaa itseään heidän kanssaan.