NHL:n tämän hetken kenties puhuttavin kaksikko – tai ainakin suomalaisten silmiin puhuttavin duo – Patrik LaineJohn Tortorella oli taalaliigassa irti taas perjantaiyönä.

Columbus Blue Jackets nousi Chicago Blackhawksia vastaan 6-5-voittoon päätöserässä oltuaan ensiksi kahden ja sitten vielä maalin takaa-ajoasemassa.

Laine kirjautti joukkueen ykkösketjun laidalla tehot 0+1=1 ketjukaverien Jack Roslovicin ja Cam Atkinsonin hankittua pisteet 2+0=2 ja 1+3=4. Ykkösketjun saldo oli yhteensä siis massiivinen 3+4=7.

Suomalaiset ovat kenties ajatelleet Laineen jääneen tulisieluisen Tortorellan silmätikuksi, mutta ainakaan nyt luotsi ei moittinut Lainetta maalittomuudesta ja ykkösketjun hyökkääjien heikoimmista tehoista huolimatta – hän reagoi yllättävällä tavalla.

– Usea ihminen puhuu vain Laineen kudista, mutta nyt hän myös teki peliä hienosti syötöillään, jenkki kehui Blue Jacketsin Twitter-tilin videolla.

– Laine siis liikutti kiekkoa hyvin, ja hän pelasi kaikkiaan erittäin hyvin. Maaleja hän ei tehnyt, mutta hänen syötöt avasivat peliämme.

Kuten numerot osoittavat, joutui Columbus kaivamaan työkalupakistaan välineet uudenlaisen voiton rakentamiseen. Aiemmin tällä kaudella joukkue on pelannut pääasiassa vähämaalisia – tai sanotaan vaikka normaalimaalisia – pelejä, mutta nyt numerot repsahtivat totaalisesti. Joukkueesta ylsi pisteille peräti 11 veijaria.

– Emme ole olleet tällaisessa tilanteessa kovin usein, eikä tällaisesta välttämättä tule tapaa. Mutta tottakai tuntui hyvältä napata voitto nyt hyökkäämisen ehdoilla puolustamisen sijaan, Roslovic sanoi seuran kotisivuilla.

– Jos päästämme viisi, pitää silloin tehdä kuusi.

Joonas Korpisalo otti Columbuksen maalilla 21 koppia ja tämän ystävä Kevin Lankinen Chicagon tolppien välissä peräti 37 torjuntaa.

– Ehkä me tajuamme sen, etteivät tällaiset pelit ole osa identiteettiämme, mutta selvisimme, jenkkisentteri hymähti.

Laine on summannut tämän kauden kuudessa pelissä tehot 5+2=7.

LUE POHJOISAMERIKKALAISEN KIEKON TUOREIMMISTA JUTUISTA MYÖS:

Liigaa ja Mestistä alkukaudella pelannut suomalainen pyssytti itsensä maalipörssin piikkiin P-Amerikassa: ”Mikä. Laukaus!”

Olipa yllätys: Ruotsalaislehti tarttui nopeasti Tuukka Raskin erikoiseen sekoiluun – ”En ole koskaan nähnyt mitään vastaavaa”

Liigassa alkukaudesta loistanut suomalaistrio liitää nyt samassa joukkueessa Pohjois-Amerikassa – luotsi ylisti kaikkia