Ruotsi avasi jääkiekon Euro Hockey Tourin kotiturnauksen torstaina 3-2-jatkoaikavoitolla Tsekistä. Tre Kronorille maalailivat Nils Lundkvist, Pontus Holmberg (1+1) ja jatkoaikasankari, maajoukkuedebytantti Albert Johansson.

Johanssonin maali sai TV6:n asiantuntijan täysin kikseihin. Pelaaja veivasi pikkumustan jatkoajalla läpiajosta, rystyltä ohi Pelicans-vahti Patrik Bartosakin. Osuma oli kieltämättä näyttävä suoritus kovasta vauhdista.

– Siinä oli puhdasta (Wayne) Gretzkyä! Tai sanotaan, että Nicklas Lidströmiä. Minun on päädyttävä siihen, koska Detroit Red Wings varasi hänet, asiantuntija Håkan Södergren oli hehkuttanut pelilähetyksessä Aftonbladetin mukaan.

Pelaaja varattiin Detroitiin juhannuksena 2019 kakkoskierroksella numerolla 60. Hän on alle 18-vuotiaiden maailmanmestari, ja tällä kaudella Johansson on latonut SHL-joukkue Färjestadissa 31 pelissä kelvolliset tehot 5+6=11 (+9). Nyt syntynyt maajoukkuemaali ei saanut ruotsalaista leijumaan.

– Yritin vain saada maalivahdin sivuttaisliikkeeseen ja pudottaa sen alas. Se toimi hyvin. Ehkä matkassa oli tällä kertaa onnea, 20-vuotias pakki oli toppuutellut.

Pelit Ruotsin EHT:lla jatkuvat lauantaina. Suomi ja Tsekki marssivat kaukaloon kello 13 ja Ruotsi sekä Venäjä kello 17 alkaen.