Ruotsin EHT-turnaus pelataan 5.-8.52022, ja se on EHT-kauden viimeinen turnaus. Pohjakuva: Getty Images.

Sweden Hockey Games - Ruotsin EHT-turnaus

Ruotsissa järjestettävä Sweden Hockey Games (sponsorinimeltään Beijer Hockey Games) on osa Euro Hockey Touria. Turnaus järjestetään olympiavuonna poikkeuksellisesti viimeisenä EHT-turnauksena 5.-8. toukokuuta 2022. Täältä löydät muun muassa Suomen joukkueen turnauksessa, turnauksen otteluohjelman, tulokset, sarjataulukon ja pistepörssin.

Näytä koko sisällysluettelo

Turnausuutiset

EHT:n koronarypäs paisuu! MTV Urheilu: Leijonissa todettu lukuisia uusia tartuntoja

Koronarypäs 11.-14. helmikuuta Ruotsin Mälmössä pelatun EHT-turnauksen ympärillä paisuu. MTV Urheilu uutisoi maanantaina, että yhteensä kahdellatoista Leijonien joukkueen mukana olleella on todettu koronatartunta. Jääkiekkoliitto ilmoitti...

Ruotsin EHT-turnauksen jälkiseuraamukset piinaavat koronan voimin – usea liigatähti sivussa edelleen

Liigajoukkueet ovat, no jos eivät pulassa, niin ainakin vajaamiehisiä viime viikonlopun Ruotsin EHT-turnauksen takia. Koronavirus levisi siellä Suomen joukkueessa niin, että usea liigatähti joutuu...

Koronavirus lähti leviämään EHT:llä: useita tartuntoja lähes kaikissa joukkueissa

Viime viikonloppuna järjestetty Beijer Hockey Games osoittautui loppujen lopuksi melkoiseksi koronalingoksi. Suomen Jääkiekkoliitto tiedottaa verkkosivuillaan, että Suomen joukkueessa on todettu tähän mennessä viisi koronatartuntaa, joista...

Otteluohjelma ja tulokset

Otteluohjelma julkaistaan myöhemmin. Turnauksen pelipäivät ovat näillä näkymin torstai 5.5., lauantai 7.5. sekä sunnuntai 8.5.

Jos haluat katsoa, miten kauden 2020-21 aiemmissa EHT-turnauksissa on käynyt, löydät linkit alta:

Sarjataulukko

# Maa 3P 2P 1P 0P ME P
1. Venäjä
2. Ruotsi
3. Suomi
4. Tshekki

Pistepörssi (TOP 10)

Pelaaja Maa O M S P

Leijonien joukkue Sweden Hockey Gamesissa 2022

Ruotsin EHT-turnaus pelataan heti Tshekin EHT-turnauksen jälkeen seuraavana viikonloppuna. Joukkue Tshekin EHT-turnaukseen ilmoitetaan huhtikuussa, mutta Ruotsin turnauksen joukkueeseen saatetaan tehdä muutoksia vielä Tshekin turnauksen jälkeen. Lopullinen joukkue lisätään tälle sivulle heti, kun se on julkaistu.

Muut joukkueet

Mikä on Sweden Hockey Games?

Ruotsin isännöimä Sweden Hockey Games tunnetaan tällä kaudella nimelllä Beijer Hockey Games. Nelipäiväinen turnaus kuuluu Euro Hockey Touriin. Beijer Hockey Games pelataan helmikuussa, ja se on EHT-kauden kolmas turnaus. Perinteisesti Ruotsin EHT-turnaukseen ovat osallistuneet Ruotsin lisäksi EHT:n osallistujamaat Suomi, Tshekki ja Venäjä.

Sweden Hockey Games järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1991. Kaudella 1996-97 turnaus liitettiin osaksi Euro Hockey Touria. Useimmiten turnaus on järjestetty Tukholmassa, Globen-hallissa, mutta viime vuonna 2019 turnaus järjestettiin pääosin Tukholmassa, Johanneshovin jäähallissa Hovetissa.

Turnaus kulki pitkään Sweden Hockey Games -nimellä, kunnes vuonna 2006 nimeen liitettiin sponsorinimi. Vuodet 2006-2011 turnaus kulki LG Hockey Games -nimellä ja vuodet 2012-14 Oddset Hockey Games -nimellä. Tämän jälkeen turnaus lopetettiin pariksi vuodeksi. Turnaus käynnistettiin uudelleen EHT-kaudella 2016-17 ja silloin nimeksi vakiintui Beijer Hockey Games.

Liput Ruotsin EHT-turnaukseen

Tietoa lipunmyynnistä tulossa myöhemmin.

Sweden Hockey Gamesin televisiointi

Kaudella 2020-21 Euro Hockey Tourin otteluiden televisioinnista vastaa Discovery Networks Finland. EHT:n ottelut ovat kaudesta 2020-21 alkaen katsottavissa TV5:sta ja suoratoistopalvelu Dplaysta.

– Discoveryn tarjoama paketti on kokonaisuutena erittäin kattava: Kaikki nykyään vapailta kanavilta nähtävät ottelut ovat jatkossakin vapaasti katsottavissa, Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Matti Nurminen kommentoi sopimusta.

Lisätiedot: D Play

Sweden Hockey Gamesin historiaa

Sweden Hockey Gamesin menestynein maa on isäntämaa Ruotsi, joka on voittanut turnauksen 14 kertaa. Toiseksi menestynein maa on Suomi, jolla on seitsemän turnausvoittoa.

Sweden Hockey Gamesin on voittanut Ruotsin ja Suomen lisäksi Venäjä, Tshekki sekä usein turnauksessa vierailevana maana mukana ollut Kanada. Suomen ja Ruotsin jälkeen Venäjä on menestynyt turnauksessa parhaiten.

Vuonna 2018 turnaus pelattiin poikkeuksellisesti huhtikuussa juuri ennen MM-turnausta. Turnausvoiton otti Suomi, joka voitti turnauksen kaikki ottelunsa. Toiseksi sijoittui Ruotsi, Venäjä oli kolmas ja Tshekki jäi viimeiseksi häviten kaikki ottelunsa.

Isäntämaa Ruotsi vei turnausvoiton vuonna 2020. Leijonat sijoittui kolmanneksi. Suomi voitti avausottelussa Venäjän, mutta hävisi Tshekille ja Ruotsille.

Vuoden 2021 turnausvoiton nappasi Venäjä. Suomi jäi turnauksessa kolmanneksi voittamatta otteluakaan. Vili Saarijärvi oli Suomen tehokkain pelaaja kahdella maalillaan.

Ruotsin turnauksen mitalitaulukko

Tilastot vuosilta 1991-2021. Vuodesta 1997 Sweden Hockey Games on kuulunut Euro Hockey Touriin.

Sijoitus/maa Kultaa Hopeaa Pronssia
1. Ruotsi 14 8 4
2. Suomi 7 2 8
3. Venäjä 4 6 8
4. Tshekki 2 12 3
5. Kanada 1 0 5
6. Neuvostoliitto 1 0 0
7. IVY 0 1 0
8. Tshekkoslovakia 0 0 1

Lisätietoja

  • IVY= Itsenäisten valtioiden yhteisön jääkiekkomaajoukkue eli entisen Neuvostoliiton jääkiekkomaajoukkue.
  • Kanada osallistui vuosina 1993-2003 mukaan turnaukseen vierailevana maana.
  • Vuonna 2001 turnaus pelattiin kahdesti, kun kaudella 2001-02 turnaus pelattiin poikkeuksellisesti jo marraskuussa.
  • Turnausta ei pelattu vuosina 2015-16.

Lähde: Wikipedia