Jos ovat olleet Winnipeg Jetsin Columbus Blue Jacketsiin vaihtanut Patrik Laine sekä Chicago Blackhawksissa debytoinut Kevin Lankinen otsikoissa lähimenneisyydessä isosti, niin sunnuntaiyön tapahtumien johdosta aika ihmisten huulilla villeinä puheenaiheina ei tule ainakaan vähenemään.

Laine iski Lankisen taakse maalin ja otti nyrkkitappelun Brandon Hagelin kanssa, suomalaisvahti puolestaan piti Chicagoa pystyssä torjuttuaan 3-2-jatkoaikavoiton. Päänahka teki Blackhawksille kutvanaa, sillä edellinen kohtaaminen oli päättynyt Columbukselle 6-5 siten, että se sivalsi 5-5- ja 5-6-maalit alle kolme minuuttia ennen päätöserän loppua.

Tämän kauden kirkkain suomalaissensaatio Lankinen otti voitossa 29 torjuntaa nousten koitoksen kolmostähdeksi.

– Olimme koko joukkue pettyneet siihen edellisen illan tulokseen. Nyt pelasimme hyvin ja toimme voiton kotiin. Tämä oli täydellinen revanssi edellisillasta, Leijonien vuoden 2019 maailmanmestari herkutteli seuran kotisivuilla.

Pikkumustia taalaliigassa jo ennen sunnuntaiyön peliä peräti 92,4 prosentin tarkkuudella napsinut Lankinen sai itseoikeutetusti kehuja joukkueesta.

– Lankinen piti meidät ptikässä 2-1-tilanteessa tarpeeksi kauan mukana, jotta pystyimme kääntämään ja paketoimaan pelin, Chicagon Alex DeBrincat oli sanonut toimittaja John Dietzin mukaan.

– Hän on ollut meille valtavan tärkeä ja lisäksi hän on iso syy siihen, miksi meillä on näitä voittoja ja miksi olemme yllättäneet joitain ihmisiä.

Keskinen divisioona tuppaa menemään valtavan tasaiseksi. Sijojen 2-5 joukkueet, johon kuuluvat sekä Chicago että Columbus, ovat kaikki 18 pinnassa.

LUE SUNNUNTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:

Patrik Laineella kova ilta: Suomalaistykki iski maalin ja puolusti taklattua joukkukaveriaan tappelemalla!