Kun Patrik Laine lähti Winnipeg Jetsistä, nousi muiden kärkihyökkääjien pelillinen arvo ja merkitys saman tien roppakaupalla. Yksi, joka huutoon on pystynyt vastaamaan, on ykkössentteri Mark Scheifele. Hän oli taas ilmiliekeissä yön 6-5-voitossa Edmonton Oilersia vastaan.

Sentteri latoi tiskiin tehot 1+2=3 maalin syntyessä pelin avauserän alkupuolella ylivoimalla – ja tuo häkki oli historiallinen. Joukkueen apukapteeni on latonut Jetsissä 50 ylivoimamaalia, jolla hän sivuutti Teemu Selänteen tilastossa seitsemänneksi.

Suomalaiset ovat latoneet Jetsissä ylivoimalla komeasti häkkejä, sillä seuraavaksi 27-vuotiaan kanadalaisen edellä on 52 ylivoimamaalin Patrik Laine. Muut edellä olevat ovat Keith Tkachuk (63), Thomas Steen (73), Paul MacLean (97) ja Dale Hawerchuk (122).

StatsCentre

@StatsCentre
Scoring early on for his @NHLJets vs EDM tonight, Mark Scheifele has passed Teemu Selanne for the 6th most career PP goals by a player in Winnipeg NHL history (50). Those with more: Dale Hawerchuk (122), Paul MacLean (97), Thomas Steen (73), Keith Tkachuk (63), Patrik Laine (52)

Lisäksi kun nyt Scheifelen pistesaldo on Jetsissä 7+14=21, rikkoi hän kausikohtaisesti 20 pisteen rajan historiallisen nopeasti vain 15 pelissä. Nopeammin 20 pinnan rajapyykkiin ovat yltäneet Jetsin ja sitä edeltäneen Atlanta Thrashersin historiassa vain Blake Wheeler sesongilla 2017-18 ja Ilja Kovaltshuk kaudella 2003-04.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Mark Scheifele became the second different @NHLJets player to hit the 20-point mark within the team’s first 15 games of a season since 2011-12, joining teammate Blake Wheeler (2x). #NHLStats