Kukaan tuskin jaksaa enää yllättyä siitä, että Kevin Lankinen tekee NHL:ssä ihmeellisiä juttuja. Tätä ei pidä mieltää epäluottamuslauseena maailmanmestaria kohtaan, vaan pikemminkin ajatuksena, ettei liki jokailtaisessa liekehdinnässä ole enää mitään yllättävää.

Torstaiaamuna Lankinen pisti tiskiin taas sellaiset näytöt, että henkeä salpaa: Ennen viimeisintä peliä kiekkoja 92,5 prosentin varmuudella pysäytelleelle staralle uran ensimmäinen nollapeli, syöttöpiste Chicago Blackhawksin voittomaaliin ja valinta 2-0-voittopelin ykköstähdeksi.

Leikitellään nyt, ja sanotaan se ääneen: Lankinen on iskenyt tällä kaudella tehot 0+2=2, joka on enemmän kuin usealla kenttäpelaajalla. Toki tämä osuma oli Philipp Kurashevin upea soolo, mutta yhtä kaikki, tilanne sai alkunsa 29 torjuntaa ottaneen suomalaisen pysäytettyä pikkumustan maalinsa luona.

– Phil oli tähti siinä maalissa. Hän teki pirunmoisen tempun ja sillä pääsi pelin huippuhetkien koosteeseen. Se oli sellainen juttu, jonka hän muistaa pitkään, Lankinen sanoi todella nöyrästi Chicago Sun Timesin mukaan.

NHL

@NHL
Philipp Kurashev just split the ENTIRE D. RUTHLESS. #WNH

🇺🇸: bit.ly/37Giyzd @NHLonNBCSports.

Käsittämättömän sisääntulon taalaliigaan tehnyt korsolaiskasvatti on NHL:ssä maalivahtien pistepörssin kärki yhdessä Dallas Starsin Anton Khudobinin kanssa. Ja kuten tämän jutun pääkuva näyttää, on kiekko tosiaan meinannut pomppia sisään.

Jos ovat Lankisen tilastot hyvää luokkaa, niin samaa koskee joukkuettakin: Blackhawks keikkuu keskisessä divisioonassa jo kakkosena, tasapisteissä kärkijoukkue Florida Panthersin kanssa.

– Olemme löytäneet identiteettimme. Tiedämme, kuinka meidän tulee pelata.