Valko-Venäjän jääkiekkomaajoukkue tiedottaa, että Dinamo Minskin yhdysvaltalaishyökkääjä Shane Prince sekä kanadalaishyökkääjä Francis Pare ovat saaneet IIHF:ltä luvan edustaa Valko-Venäjää maajoukkuetasolla.

NHL:ssäkin urallaan pelannut Prince ja sekä TPS:ssä pelannut Pare ovat edustaneet Dinamo Minskiä viimeisen kahden kauden ajan.

IIHF:n sääntöjen mukaan vieraan kansalaisuuden omaavan pelaajan täytyy pelata 16 kuukautta Valko-Venäjällä, ennen kuin hän voi edustaa maata arvokisoissa.

Valko-Venäjä on yrittänyt myös saada Dinamo Minskin maalivahdille Danny Taylorille edustusoikeutta maajoukkueeseen, mutta IIHF:n mukaan kanadalaisen karanteeni päättyy vasta maaliskuun lopussa.

Valko-Venäjän maajoukkue oli keväällä 2019 järjestettujen 1-divisioonan MM-kisojen toinen ja nousi näin MM-kisojen pääsarjaan. Valko-Venäjän oli alun perin tarkoitus isännöidä keväälle 2021 siirtyneitä MM-kisoja, mutta maan epävakaan tilanteen takia kisat siirrettiin Latviaan.