Nyt puhuu suomalaissankari: Mikko Rantanen hilasi Coloradon voittoon nolon sukelluksen jälkeen

© Kuva: Getty Images

Colorado Avalanche kellisti San Jose Sharksin NHL:ssä torstaiaamuna selvin 4-0-numeroin, ja ottelun ykkösnimi oli suvereenilla tavalla Mikko Rantanen.

Avsin ykkösketjun oikea laituri, 21.37 minuuttia pelannut tähti takoi ottelussa järkyttävät tehot 2+2 (+3) iskien maalit toisen ja kolmannen kaksikymppisen aikana. Päätöserässä suomalaistykki lisäksi saalisti kaksi maukasta syöttöpinnaa.

Coloradon Joonas Donskoi (0, 11.19) jäi pisteittä.

Ottelu ei ollut Avsille pelkkää juhlaa, sillä joukkueen ykkössentteri Nathan MacKinnon (0+1) lähti kesken pelin pois saatuaan jonkinlaisen osuman päähänsä. Avs-valmentaja Jared Bednar sanoi Denver Postille, ettei kyseessä pitäisi olla mitään hirvittävän vakavaa.

Divisioonassaan kolmosena keikkuvan Coloradon paras pistemies on nyt suomalaispeluri saldolla 10+12=22. Nousiaisten lahja jääkiekolle kipusi myös koko sarjan pistepörssissä 20:n parhaan joukkoon sijalle 19. Aleksander Barkov on heti perässä pienemmällä maalimäärällä 8+14=22.

– Kävimme palaverin, ja kaikki ymmärsivät tilanteen. Nyt jätkät pelasivat hyvin, vastasimme huutoon hyvin, Rantanen ylisti.

Colorado oli hävinnyt San Joselle edellisessä pelissä nolon sukelluksen jälkeen 2-6, mutta nyt laulu oli totaalisen toinen.

– Kaiken kaikkiaan asiat tuntuivat hyvältä. Ketjukaverit ja joukkue auttoivat minua, Nousiaisten timantti kehui jakaen kiitosta massiivisista tehoistaan.

LUE TORSTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:

Mikko Rantaselta käsittämättömät tehot tiskiin! Suomalainen kipusi NHL:n pistepörssissä 20:n parhaan joukkoon


PÄIVÄN VIHJE: HIFK – KÄRPÄT

HIFK:n yllä leijuu pelottavan paljon kysymysmerkkejä! Syttyykö Kärpät jälleen uuteen liekkiin?