NHL:n divisioonista läntinen on kaikkein tasaisin, sillä kaikki kahdeksan joukkuetta mahtuvat vain 14 pisteen sisään toisistaan. Kärki on Vegas Golden Knights ja hännänhuippu San Jose Sharks. Tähän väliin mahtuu Colorado Avalanche, joka keikkuu kolmosena, vain kolme pinnaa ensimmäisen karsiutujan paikkaa edellä. Kausi on pian puolessa välissä.

Avs sössi sunnuntaiyönä viimeistä edellisenä keikkuvaa Anaheim Ducksia vastaan selvän ja turvallisen tuntuisen johdon tappioksi. Kahden maalin takaa 4-2-johtoon noussut Colorado menetti otteensa päätöserän lopulla, ja lopulta jatkoajalla Ryan Getzlaf napautti 5-4-ratkaisun.

– Äijät rouhivat ja tekivät paljon hyviä asioita. Miehet joutuvat pelaamaan uusissa rooleissa, ja kemian löytäminen otti aikansa. Mutta ollakseni rehellinen, ensimmäinen erä oli huolimatonta pelaamista, Avs-luotsi Jared Bednar selvitti NHL:n nettisivuilla.

Kaksi maalia sivaltanut Mikko Rantanen nosti kauden saldon 22 pelin jälkeen lukemiin 12+12=24 (+6), ja noilla irtoaa NHL:n pistepörssin 17. sija. Divarin sisäisessä pörssissä Rantanen on neljäntenä, ja Coloradon sekä piste- että maalipörssissä kärkenä.

Rantanen on noussut joukkueen pörssin kärkeen ja samalla Avsin koneet ovat yskineet, koska kärkisentteri Nathan MacKinnon sivussa päävamman takia. Pois oli myös toinen sentteri J.T. Compher ylävartalovamman vuoksi.

– MacKinnon näyttäisi olevan parempaan päin ja hän tuntee olonsa paremmaksi, Bednar kertoi.

LUE SUNNUNTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:

Ratkiriemukkaat tuuletukset maaliin – taas osunut Jesse Puljujärvi hiipinyt jo maailman tähtihyökkääjien lähelle maalipörssissä

Rasmus Ristolaista vietiin kuin litran mittaa – ja NHL:n surkimuksen kierre alkoi: ”Hämmentävää – emme voi sallia sellaista”

Täydellinen tyriminen: Joonas Korpisalo ammuttiin vaihtoon, Patrik Laineen tilanne tuskastuttaa… ”Jotkut pelaajat jatkoivat huolestuttavaan suuntaan”