Tyly ilmoitus: suomalainen maalivahtikaksikko ulos NHL-joukkueidensa kokoonpanosta

© Kuva: Getty Images

Kahden suomalaisvahdin maanantai sujui synkissä merkeissä taalaliiga NHL:ssä.

Viikonloppuna Columbus Blue Jacketsin paidassa debytoinut 22-vuotias Veini Vehviläinen heivattiin ns. taxi squadiin Elvis Merzlikinsin palattua loukkaantumisensa jäljiltä takaisin joukkueen muonavahvuuteen. Vehviläinen on pelannut lyhyen NHL-visiittinsä lisäksi kuluvalla kaudella yhden ottelun AHL-seura Cleveland Monstersin riveissä.

Tampa Bay Lightningin Christopher Gibsonia odottaa vielä Vehviläistäkin karumpi kohtalo, sillä jo kaudesta 2008-09 saakka Pohjois-Amerikassa pelannut 28-vuotias suomalaisvahti passitettiin AHL-seura Syracuse Crunchin riveihin. Täksi kaudeksi Toronto Maple Leafsin palkkalistoilta Tampaan siirtynyt Gibson ei ole pelannut kuluvalla kaudella vielä otteluakaan.


PÄIVÄN VIHJE: HIFK – KÄRPÄT

HIFK:n yllä leijuu pelottavan paljon kysymysmerkkejä! Syttyykö Kärpät jälleen uuteen liekkiin?