Liigan tämän kauden mestaruustaistelu saattaa saada suorastaan sensaatiomaisen ratkaisun, uutisoi Satakunnan Kansa.

Lehden haastattelema Liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi vahvistaa, että mikäli jossain seurassa ilmenee positiivinen koronatestitulos kesken pudotuspelien, päättyy kyseisen joukkueen kausi siihen paikkaan.

– Jos ajatellaan, että tartunnan saaneen joukkueen henkilö laitetaan 14 vuorokauden karanteeniin, on käytännössä hyvin vaikea nähdä, että tiukka playoffs-ohjelma mahdollistaisi mitään muuta vaihtoehtoa kuin sen, että joukkueen kausi päättyy siihen. Erittäin valitettavasti asia on näin, Kallioniemi vahvistaa Satakunnan Kansalle.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että positiivinen koronatulos kesken finaalisarjan ratkaisisi samalla koko Liiga-kauden mestarin.

– Ikävä kyllä. Tuntuu ihan hirvittävältä ajatukselta, että ylipäätään missään vaiheessa playoffseja jonkin joukkueen kausi loppuisi tartunnan takia. Se tuntuisi valtavan epäreilulta ja kohtuuttomalta, Kallioniemi myöntää.

HIFK:n tuore koronakaranteeni saattaa osaltaan olla viemässä pudotuspelejä kokonaan kuplamalliin, jossa joukkueet olisivat täysin eristyksissä muusta maailmasta pudotuspelien ajan.

– Lähiviikkoina meidän pitää vielä päättää, mitä tehdään lisää ja missä vaiheessa, Kallioniemi vahvistaa.

Liigan pudotuspelit starttaavat 13. huhtikuuta. Sarjataulukko ja sitä kautta pudotuspeliparit määräytyvät karanteenien vuoksi joukkueiden pistekeskiarvojen perusteella.