NY Rangers ja sen ruotsalaishyökkääjä Mika Zibanejad järjestivät NHL:ssä näytöksen, mikä on todellakin kaikkea muuta kuin normaalia. Joukkue mätti Philadelphia Flyersia vastaan pelkästään toisen kaksikymppisen aikana tauluun luvut 7-0 ja ruotsalaishyökkääjä summasi tehot 3+3=6. Rangers voitti 9-0.

Rangersin ykkössentteri iski pisteet, kuusi sellaista, aikavälillä 21.38-38.47. Keskushyökkääjän saldo oli ennen torstaiyötä 3+8=11, mutta nyt Zibanejad nousi pistepörssissäkin kohisten käsittämättömällä tavalla.

– Jos kiekko ei ole halunnut mennä sisään, niin sitten se ei ole halunnut. Tämä ei ole ollut helppoa. Toki tämä oli vain yksi peli, mutta yleinen fiilis on ollut viime aikoina hieman parempi, ruotsalainen hymähti NHL:n nettisivuilla vaatimattomaan sävyyn.

Pelaajasta tuli NHL-historian toinen, joka on pystynyt latomaan kuusi pinnaa erään. Bryan Trottier onnistui aikoinaan samassa, mutta hänellä tempun tekeminen otti puolisentoista minuuttia pidempää (16.59-18.33).

NHL Public Relations

@PR_NHL
While Mika Zibanejad became only the second player in NHL history with a six-point period, how did it stack up to Bryan Trottier's performance? #NHLStats has your answer.

Pudotuspelipaikoista kuuden pisteen päässä olevan Rangersin kahden ensimmäisen erän yhdeksän osumaa on sekin melkoinen harvinaisuus taalaliigassa. Rangers on vasta kahdeksas joukkue viimeisen 25 vuoden aikana, joka on pystynyt latomaan vähintään yhdeksän maalia kahden ensimmäisen erän aikana.

NHL Public Relations

@PR_NHL
The @NYRangers became the eighth team in the last 25 years to score at least nine goals through the first two periods of a game. #NHLStats

– Olen onnellinen niin kauan, kun me voitamme.

Ruotsalaismestari tarvitsi kuuteen pinnaan kokonaispeliaikaa 18 minuuttia ja sekunteja päälle. Laukaus oli tarkka, sillä maalia kohti hän ampui neljästi, pelin ykköstähdeksi ansaitusti valitun ruotsalaisen tehotilastoon puolestaan kirjattiin maaginen lukema +5.

Zibanejadilla on myös suomalaisia juuria, sillä pelaajan äiti on kotoisin Paltamosta.