Mikael Granlund on noussut suomalaisnäkökulmasta katsottuna NHL:n siirtotakarajan ehdottomasti kuumimmaksi nimeksi.

Nashville Predatorsin 29-vuotiasta suomalaista on viety hyvin perustein milloin Toronto Maple Leafsiin, milloin New York Islandersiin loppukauden sivussa olevan kapteeni Anders Leen korvaajaksi.

NHL-asiantuntija Mike Kelly nostaa suomalaistaiturin jopa siirtotakarajan hypetetyintä hyökkääjää Taylor Hallia arvokkaammaksi siirtoassetiksi varsinkin Islandersin näkövinkkelistä.

– Mikäli he haluavat pelaajan, josta on tulossa rajoittamaton vapaa agentti, on Nashville Predatorsin Mikael Granlund mielestäni mielenkiintoinen kohde pelaajamarkkinoilla.

– Hän pystyy pelaamaan mitä tahansa roolia kolmessa kärkiketjussa, keskushyökkääjää, laitahyökkääjää sekä ali- ja ylivoimaa. Hän on erittäin hyvä ja vahva maalineduspelaaja, joka tekee maaleja esimerkiksi ohjauksilla, Kelly näkee.

Kovasta työnteostaan tunnettu Granlund sopisi Kellyn mukaan Hallia paremmin varsinkin Islandersin duunarilätkää pelaavaan nippuun.

– Hän (Hall) ei rehellisesti sanottuna sovi niin hyvin Islandersiin. On kaikkein tärkeintä löytää palapeliin parhaiten sopiva pala, ei loistokkain pala, Kelly naulaa.

NHL:n kuluvan kauden siirtotakaraja umpeutuu 12. huhtikuuta. Yksivuotisella sopimuksella pelaavan Granlundin uskotaan olevan yksi todennäköisempiä vuokrapelaajia kevään pudotuspelejä ajatellen.