Nashville Predatorsin Eeli Tolvasen tällä kaudella viimein tapahtunut NHL-läpimurto ei ole jäänyt suomalaisilta kiekkojännäreiltä huomaamatta.

21-vuotiaan laitahyökkääjän maanantain vastaisen yön kierroksella takomat tehot 1+2 huomioitiin myös ulkomaisissa NHL-mediassa. Tolvasen pelissä on tapahtunut tehojen lisäksi paljon muutakin kehitystä sitten viime kauden, mikä ei ole jäänyt huomaamatta myöskään miehen pelikavereilta. Asiaan otti kantaa myös Predatorsin jättipalkkainen kärkihyökkääjä Ryan Johansen.

– Hän on ilmiömäinen lahjakkuus! Suurin asia, joka on tehnyt minuun vaikutuksen, on hänen työmoraalinsa, se kuinka hän kamppailee kiekosta sekä pienet asiat, jotka eivät näy tulostaululla. Hän on todella sitoutunut tekemään sitä, minkä osaa parhaiten. Olen todella nauttinut saadessani seurata hänen kehitystään, Johansen kehuu The Athleticin haastattelussa.

Tolvanen on iskenyt tällä kaudella pelaamissaan 27 ottelussa tehot 7+5=12. Predatorsin ykkösylivoiman täsmäaseeksi hurjan laukauksensa ansiosta noussut entinen 1. kierroksen varaus on pelannut viime ajat myös tasaviisikoin joukkueensa ykkösketjussa supertähti Filip Forsbergin sekä viimeksi juuri edellä mainitun Johansenin kanssa.