NBC Sports julkaisi äskettäin nettisivuillaan jutun, missä se kävi läpi NHL:n eri palkintokategorioiden voittajaehdokkaita. Florida Panthersin tähtisentteri Aleksander Barkovin nimi nousi esille Selke Trophy -puheissa. Pytty annetaan vuosittain taalaliigan parhaalle puolustavalle hyökkääjälle.

– Barkov on yksi aliarvostetuimmista pelaajista koko NHL:ssä, ja hänet on liitetty Selke-puheisiin aiemminkin. Nyt tämä tuntuu kaudelta, jolloin hän voisi saada täyden tunnustuksen, NHL-toimittaja Marisa Ingemi hehkutti.

Keskushyökkääjä keikkuu taalaliigan pistepörssissä terävimmän kärjen takana, top-kympissä. Suomalainen on latonut kauden 31 ottelussa tehot 13+24=37 (+11).

Myös toinen NHL-toimittaja James O’Brien antoi äänensä Selke-suosikeista Barkoville. Pelaaja on tämän mukaan kuulemma muuttunut hyökkäävästä pelintekijästä yhä enemmän kokonaisvaltaisemmaksi peluriksi.

Muiden toimittajien mielestä Selke kuuluisi jakaa joko Vegas Golden Knightsin Mark Stonelle, ehkä yllättäen Minnesota Wildin Joel Eriksson Ekille, Boston Bruinsin Patrice Bergeronille tai Los Angeles Kingsin Anze Kopitarille. Suomalaissentteri oli kuitenkin ainoa kahden ääneen saaja.