Vihtiläislähtöinen Eeli Tolvanen oli viime yönä Nashville Predatorsin suurin sankari, kun joukkue kaatoi Dallas Starsin luvuin 4-3 voittomaalikisan päätteeksi. Suomalaistulokas nakutti matsissa tehot 1+2, ja näin hän oli osallisena joukkueensa jokaisessa maalissa.

Tolvanen iski Nashville tasoitusmaalin kolmannessa erässä. Hän sai kiekon laidan lähettyvillä ja laukoi sen tulisesti kohti maalia. Tilanne näytti vaarattomalta, mutta kiekko painui maaliin ilman, että vastustajan maalivahdilla oli mitään mahdollisuutta nähdä sitä.

NHL Public Relations -niminen Twitter-tili tietää kertoa, että tulikuuman hyökkääjän tehoilu oli historiallinen temppu Preds-leirissä. Vain yksi tulokas on nakuttanut yhdessä ottelussa enemmän kuin kolme pinnaa. Dan Hamhuis latoi peräti viisi pistettä (1+4) liki tasan 17 vuotta sitten, maaliskuussa 2004 ottelussa Pittsburgh Penguinsia vastaan.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Eeli Tolvanen tied the game at 3-3 and has 1-2—3 so far tonight.

Only one @PredsNHL rookie has recorded more than three points in a game: Dan Hamhuis on March 4, 2004 (1-4—5 at PIT). #NHLStats

Nashville Predators

@PredsNHL
TIE GAME! LET'S GOOO!

Predators lopetti hurjan vieraskiertueen, kun joukkue pelasi putkeen peräti kahdeksan keikkamatsia. Näistä irtosi neljä voittoa, ja pisteittä joukkue jäi kolmesti.

– Puhuimme ennen peliä, että tämä on ollut hyvä matka, ja että voimme viimeistellä tämän hyväksi. Se oli ajattelutapa, jolla lähdimme peliin. Luulen, että kaikki pelaajat nousivat esille tänään, Tolvanen muotoili seuran kotisivuilla.

– Olen valmis petiin. Olen uupunut, Ryan Johansen jatkoi.

Hurjan kuormituksen päätteeksi kovat pinnat latonut Tolvanen pelaa parhaillaan läpimurtokauttaan NHL:ssä, ja kauden 23 ottelussa hän on nakuttanut tehot 7+5=12. Reissussa ottelukohtaisesti vartin molemmin puolin peliaikaa saanut nuorten maailmanmestari ja olympiakävijä johtaa tulokkaiden ylivoimamaalipörssiä neljällä osumallaan.