Paltamolaisen Ritvan pojasta Mikasta on tullut NHL-joukkue Philadelphia Flyersin riivattu kiusankappale. Kyseessä on ruotsalaistykki Mika Zibanejad, joka nakutti yöllä NY Rangersin paidassa taas tolkuttomat tehot 3+3 Philadelphian kaatuessa luvuin 8-3.

Rangersin ykkössentteri latoi hatullisen ensimmäisen ja toisen erän taitteessa vain noin kymmenessä minuutissa, syöttöpisteitä kertyi yksi per periodi.

– Kiekko näyttää vain menevän sisään juuri nyt. Onhan voittaminen mukava tunne, peluri hymähti taalaliigan nettisivuilla.

Jos ovat pisteet kova temppu, niin toinen ihmeellinen seikka on se, että Zibanejad latoi täysin samat tehot joukkueiden edellisessä keskinäisessä kohtaamisessa reilut viikko sitten.

Hyökkääjästä tuli luonnollisesti ensimmäinen pelaaja koko taalaliigassa, joka on nakuttanut vähintään kuusi pinnaa samaa vastustajaa vastaan peräkkäisissä otteluissa.

NHL Public Relations

@PR_NHL
UPDATE: @MikaZibanejad has become the first player in NHL history to record 6+ points in consecutive games played against one opponent within a regular season. #NHLStats

March 17: 3-3—6 vs. PHI
March 25: 3-3—6 at PHI

NHL Public Relations

@PR_NHL
Players to record 5+ points in consecutive games vs. one opponent in a season since 1944-45:

Mika Zibanejad
Evgeni Malkin
Mario Lemieux (2x)
Wayne Gretzky (7x)
Johnny Bucyk

#NHLStats

Tukholmassa syntyneen pelurin saldo on 32 pelatun koitoksen jälkeen 10+16=26 (+5).