Ykkösvaraus Jack Hughesilla on vaarana tulla yhdeksi kaikkien aikojen NHL-flopeista. Todella harvoin hänen statuksellaan varattujen pelaajien NHL-ura on startannut yhtä kehnosti.

Viime yönä hänet penkitettiin kesken ensimmäisen erän Washington Capitalsia vastaan. Hughes ehti pelata erässä kolme katastrofaalista vaihtoa. Ensimmäisessä vaihdossa vastustaja sai läpiajon. Kahdessa seuraavassa Washington teki maalin. Hughes pääsi takaisin jäälle vasta toisessa erässä.

Hughesin kausi alkoi erinomaisesti. Hän iski ensimmäisissä 12 ottelussa tehot 4+7=11. Sittemmin Hughes on hyytynyt täysin. Viimeisissä 20 ottelussa Hughes on tehnyt vain tehot 3+2=5. Hänen tehotilastonsa samalta ajalta on viisi pykälää pakkasella.

Nuorukaisen pelillinen tuska on helposti nähtävissä. Hughesin kauden noloin tilanne sattui hiljattain Philadelphia Flyersia vastaan, kun hän kaatui naamalleen kesken läpiajon.

Hughes voitti aikanaan Kaapo Kakon taistelussa ykkösvarauksen tittelistä. Jenkkinuorukainen on iskenyt tähän mennessä enemmän pisteitä, mutta on hyvä huomioida, että Hughes saa suomalaista huomattavasti enemmän vastuuta sekä tasakentällisin että ylivoimalla. Kakko on iskenyt tällä kaudella tehot 4+2.