Suomalais-GM Jarmo Kekäläisen, hyökkääjä Patrik Laineen ja kumppanien Columbus Blue Jacketsillä yskii taalaliigassa pahemman kerran. Pudotuspelipaikasta kynsin ja hampain vääntävä joukkue hävisi viikonlopun tuplakohtaamisissa maalein 1-3 ja 1-4, ja nyt se tarpoo neljän pelin tappioputkessa.

– Pelasimme kauheasti. Juttuja meni läjäpäin pieleen. Luulen, että olimme kovempia kuin edellisessä pelissä, Blue Jackets -luotsi John Tortorella manasi seuran kotisivuilla.

NHL:n pohjalla tarpova Detroit tuli Columbus-peleihin allaan kolme tappiota tylyllä maalierolla 1-12. Nyt Red Wingsin kierre kääntyi, ja sinitakkien tuska kasvoi. Joukkue on toki edelleen pudotuspelitaistossa mukana, kun nelossijan Nashville Predators on vain kolme pinnaa etumatkalla.

Laine jäi pelissä pisteittä, ja tehotilastoon suomalainen sai lukeman -2.

– Tämä touhu haisee, koska olemme aloittamassa pitkän vierasreissun. Nyt meidän olisi otettava noita pisteitä Tampa Bay Lightningilta ja Florida Panthersilta, Jack Roslovic murahti.

Edellisestä 20 pelistä vain kolme suoraa voittoa ottanut Columbus kohtaa kyseiset joukkueet vierasjäällä kaikkiaan neljä kertaa.

LUE ALKUVIIKON NHL-JUTUISTA MYÖS:

Yksikään suomalaispelaaja ei onnistunut maalaamaan NHL:ssä