Isokokoinen ruotsalaispuolustaja Robin Press on ihastuttanut ensimmäisen kauden tavoin toisellakin liigakaudellaan Rauman Lukossa. NHL-joukkue Chicago Blackhawksin kesän 2013 seitsemännen kierroksen 211. varaus oli takonut ennen kiirastorstain liigapelejä kauden 54 pelissä huimat tehot 15+26=41 (+18).

Kun rankkarisuorituksillaankin ihastuttanut Lukon varakapteeni takoi ensimmäisellä sesongilla 2019-20 runkosarjan 59 ottelussa pisteet 8+21=29 (+20), on nyt tahti ollut vieläkin komeampaa – niin pisteitä kuin puolustajalle oleellista tehotilastoakin tuijottaessa. Jälkimmäinen voi vielä nousta reilusti.

– On selvää, että olen ottanut askeleita. Olen tullut monipuolisemmaksi ja paremmaksi Lukko-aikoina, pelaaja hymisi tyytyväisyyttään Hockeysverigelle.

Jatkuvista hyvistä ja nousujohteisista otteista tulee väkisinkin mieleen rahakkaammat kaukalot, kuten NHL.

– Yritän pitää ajatukseni pois ensi kaudesta. Haluan keskittyä tähän kauteen ja edessä olevaan viimeiseen rutistukseen. Tuntuu siltä, ​​että meillä on mahdollisuudet mennä päätyyn asti.

Mitä mietti agentti Christian Sjögren?

– On luonnollista, että kiinnostusta tulee NHL:stä ja KHL:stä. Näemme myöhemmin, miten nämä jutut konkretisoituvat.

– Rehellisesti sanottuna en ole yllättänyt Pressin panoksesta. Robinilla on ollut suuri rooli ja hän on kehittynyt sen myötä.

Toki ennen mahdollista Pohjois-Amerikkaan siirtymistä Pressillä on edessä runkosarjan voittoa kohti menevän Lukon kanssa vielä taistelu Suomen mestaruudesta.

– On tuntunut hyvältä ja on hauskaa, kun löytyy itseluottamusta ja saa jääaikaa. Ne auttavat kehittymään. Tuntuu, että sovin pelisysteemiimme ja minulla on käsitys siitä, mitä haluamme tehdä jäällä, pelaaja jatkoi ja lopetti kehuen myös joukkuetta.

Ruotsalainen on pakkien pistepörssin kärkinimi.

Liiga pääsiäisenä, kiirastorstai:
KalPa-Jukurit 18.30
Kärpät-HPK 18.30
Lukko-Ässät 18.30
Pelicans-TPS 18.30
SaiPa-Tappara 18.30

Pitkäperjantai:
KooKoo-Pelicans 18.30

Lankalauantai:
HPK-Jukurit 17.00
JYP-KalPa 17.00
KooKoo-Kärpät 17.00
TPS-Lukko 17.00
Ässät-SaiPa 17.00