Kuka tähän olisi uskonut – venyykö 14-vuotiaana pääsarjassa pelannut JYPin ihmemies paukkuun? ”Saattaa olla yllätys muille – ei yllätä minua”

© Kuva: Taneli Niinimäki

Liigan maalipörssin ykkössijasta vielä vääntävää Robert Roobaa voidaan pitää sesongin yhtenä suurimmista yllättäjistä, kun otetaan huomioon kaksi faktaa. Pelaajan edustama surkea JYP on tarponut läpi kauden viimeistä edellisenä, ja pelaaja itse on jääkiekon lilliputtimaa Virosta.

Laitahyökkääjän paikalla pelaava 27-vuotias Rooba on painanut tällä kaudella 56 pelissä hämmentävät 27 osumaa (27+11=38, -9), joka on häneltä enemmän kuin missään koskaan aiemmin sesongista 2007-08 ja Viro-ajoista lähtien. Rooba on muutaman osuman perässä Ässissä pelaavaa maalikärki Sebastian Wännströmiä.

– Olen aina uskonut potentiaaliin ja tiennyt, että pystyn olemaan maalintekijä. Tämä on ottanut aikaa, ja vaikka tämä saattaa olla yllätys muille, ei se yllätä minua, Rooba sanoo Kansainvälisen Jääkiekkoliitto IIHF:n nettisivuilla.

Mainittakoon, että esimerkiksi kaudella 2015-16 Rooba nakutti Bluesissa 30 runkosarjapelissä tehot 0+0=0 (-14) ja ennen tätä kautta maaliennätys oli 17 osumaa. Liekit ovat siis nyt olleet valtavat, vaikka häntäpään JYP on kyntänyt.

– Ei tuohon ole mitään yhtä selitystä – kova työ tietysti. Minulla on ollut isompi rooli tällä kaudella, ketjukaveritkin ovat olleet upeita, reilut 19 minuuttia ottelua kohden pelannut laitahyökkääjä näkee.

Espooseen alle 20- ja alle 18-vuotiaiden Suomen mestari Rooba päätyi aikanaan isänsä kanssa ilman suurempia suunnitelmia. Jüri-isä löysi taksikuskin töitä, mutta äiti jäi töiden takia Viroon.

– Meillä kolmella perheenjäsenellä on aina ollut uskoa uraani. Se motivoi vanhempiani tekemään suuria uhrauksia. Tämä ei tietysti ole aina ollut helppoa.

– Pelasin Virossa miesten liigaa 14-vuotiaana, joten jos halusin tehdä uraa jääkiekossa, oli Virosta lähteminen välttämätöntä.

Yksi uskomaton tapaus voisi kruunata koronan sotkeman eeppisen liigakauden.

– Olemme vitsailleet pukukopissa, että jos virolainen pelaaja voittaisi maalipörssin, se olisi täydellinen lopetus tälle nurinkuriselle kaudelle, Rooba virnistää.

– Mutta en ajattele sitä paljoa. Haluan vain mennä eteenpäin.

Liiga tiistaina 18:30:
TPS-Lukko
HPK-Tappara
Jukurit-SaiPa
KalPa-KooKoo
Pelicans-Ässät
Sport-Ilves


PÄIVÄN VIHJE: HIFK – KÄRPÄT

HIFK:n yllä leijuu pelottavan paljon kysymysmerkkejä! Syttyykö Kärpät jälleen uuteen liekkiin?