Jutun arkistokuvassa oleva, Ruotsin mestaruuden kaksi kertaa voittanut Tuomas Kiiskinen, 34, on ollut kuluvalla sesongilla vaisu maan pääsarja SHL:ssä Skellefteån väreissä hänen normaaliin tasoon peilaten. Viime kaudella Suomen Liigassa SaiPaakin edustanut hyökkääjä summasi talven 47 runkosarjapelissä vain 10 (5+5) pinnaa, kun verkot ovat venyneet SHL:ssä parhaimmillaan jopa 36 pisteen edestä.

Kiiskisen vaikeaa kautta leimasi lisäksi runkosarjan lopulla tulleet terveyshuolet, jotka pitivät miehen sivussa parista viimeisestä pelistä. Nyt konkari kuitenkin pystyy vetämään täydellä höyryllä, Hockeysverige muotoili Norranin uutisen perusteella.

– Kaikki ovat kunnossa ​​ja terveinä, joukkueen valmentaja Stefan Hedlund oli sanonut jälkimmäiselle lähteelle.

– Kiiskinen on harjoitellut tavalliseen tapaan.

Uransa kolmatta Ruotsin mestaruutta tavoittelevan kuopiolaisen edustama Skellefteå kohtaa sunnuntaina alkavissa puolivälierissä Luulajan. Joukkueet päätyivät runkosarjassa neljänneksi ja viidenneksi.