KHL:n supertähtiin lukeutuva Salavat Julajev Ufan hyökkääjä Teemu Hartikainen on edustanut nykyistä seuraansa jo kahdeksan kauden ajan.

30-vuotias kuopiolaislähtöinen voimahyökkääjä paljastaa venäläisen Championat-sivuston tuoreessa haastattelussa metsästävänsä tällä hetkellä ainoastaan KHL:n mestaruutta. Tuon tavoitteen toteutuminen saattaisi hyvinkin tarkoittaa pitkään Venäjällä viihtyneen tähden paluuta kotimaahan – ja kenties Liiga-kaukaloihin.

– Minulla on vielä vuosi tai kaksi jäljellä (KHL:ssä). Metsästän Gagarin Cupia ja jos voitan sen, se on todennäköisesti viimeinen otteluni Ufassa. Ensi kaudella pelaan Salavatissa ja asiaa katsotaan uudestaan tuon jälkeen, ruplaliigan tehomiehiin lukeutuva Hartikainen paljastaa.

– Jos voitamme mestaruuden, on vaikea sanoa, onko minulla edelleen sama motivaatio jäljellä, Hartikainen jatkaa.

Kaudesta 2013 asti Salavat Julajev Ufaa edustanut suomalaistähti on iskenyt KHL-urallaan pelaamissaan 519 ottelussa tehot 173+221=394. KHL-joukkueensa seuraikonien joukkoon noussut ”Härski” muodosti tällä kaudella seuransa tehokkaan ykkösketjun yhdessä Markus Granlundin ja Sakari Mannisen kanssa. Pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Traktor Tsheljabinskin jatkosta voitoin 4-1 pudottanut Ufa putosi jatkosta toisella kierroksella Ak Bars Kazanin kukistettua sen suoraan neljässä ottelussa.