NHL-joukkue Columbus Blue Jacketsissa pelaava suomalaishyökkääjä Patrik Laine tarpoi ikuisuudelta tuntuneen ajan ilman maaleja, mutta nyt verkot ovat alkaneet vihdoin venymään. Tamperelaistähti iski ensiksi Chicago Blackhawksia vastaan yhden osuman ja heti seuraavassa pelissä viime yönä jo kaksi maalia.

Vaikka Columbus tiistaiyön matsin hävisikin jatkoajan jälkeen 3-4, jäi Laine otsikoihin isoilla kirjaimilla. Ottelun kakkostähdeksi nousseen pelurin jälkimmäinen maali oli tolkuton näyte hyökkääjän sooloiltua yksin koko kentän läpi. Loistofakta on sekin, että kauden maalimääränsä 12:een nostaneen pelurin 14 ottelua käsittänyt maaliton putki on nyt jäänyt unholaan.

Laineen on oletettu olleen luotsi John Tortorellan silmätikku – mutta tiistaiyön koitoksen jälkeen suomalainen sai kehut.

– Hän on todella hyvä pelaaja, kun hän ryhtyy taisteluun, luotsi kehui.

– Silloin tapahtuu hyviä asioita, kun menee maalille. Maali oli hyvä esimerkki. Maali antoi minulle itseluottamusta, Laine kuittasi saaden jopa hymyn Tortorellan kasvoille.

Pelaaja osaa viimeistellä, ja nyt sen sai kokea Chicago-veskari Kevin Lankinen.

– Ampuessani sijainnilla ei yleensä ole väliä. Tunsin olevani oma itseni tässä matsissa.

Jos olivat olleet nyt tehot 12+8=20 iskeneen Laineen viime ajat ennen ihan lähipäiviä vaikeita, niin nyt laulu on toinen. Se parhaiten nauraa, joka viimeksi nauraa.

Kommenttien lähteet: Columbus Dispatch, Columbuksen kotisivut, NHL:n kotisivut

LUE TIISTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:

Mikko Rantanen maalaili taas – tulikuuma suomalainen taistelee NHL:n maalipörssin voitosta