NHL:n siirtotakarajalla tapahtui urakalla, ja yksi sinivalkoisten lasien läpi tutkittuna mielenkiintoisimmista peliliikkeistä oli maailmanmestaruuden vuonna 2019 voittaneen puolustaja Jani Hakanpään siirtyminen Anaheim Ducksista jopa yhden mestarikandidaatin, Carolina Hurricanesin väreihin.

Siirto on suomalaispakille luokkaa unelmatilanne, kun Anaheim ei todennäköisesti tule yltämään jatkoon – vaan toinen on Hurricanesin tilanne.

Isokokoisen pakin uuden seuran GM Don Waddell kertoi esimerkiksi NHL:n suomenkielisten sivujen mukaan, että Canesin Sebastian Aholla oli merkityksensä Hakanpään siirrossa. Pelaajat olivat aikoinaan joukkuekavereita Kärpissä.

– Juttelimme Ahon kanssa Hakanpäästä jo muutama vuosi sitten, kun hän oli vapaa pelaaja. Sebastianilla oli vain hyvää sanottavaa. Teemme aina hankintojen kohdalla niin paljon taustatutkimusta kuin mahdollista. Olemme tunteneet Hakanpään jo vuosien ajan ja olemme todella luottavaisia hänen suhteensa, Waddell selitti lähteen mukaan.

Hakanpää on näyttänyt sen, että fyysinen peli ja peruspuolustaminen ovat tämän vahvuuksia. Toisaalta MM-kisoissa ihastuttanut luuta pystyy myös tekemään maaleja.

– Olemme puhuneet oikealta ampuvan puolustajan hankkimisesta julkisestikin. Isokokoinen oman pään luuta täydentää joukkuettamme hyvin. Kauppaa tehdessä pitää aina miettiä sopivuutta, ja koimme tämän olevan meille sopivinta.

– Jani on isokokoinen ja fyysinen puolustaja. Oikealta laukovana pelaajana hän on ihanteellinen puolustajapari hyökkäävälle ja vasemmalta laukovalle pakille.

Tällä kaudella Anaheimissa 42 ottelua pistein 0+1=1 (0) pelannut Hakanpää pääsee debytoimaan Carolinassa mahdollisesti varhain perjantaiaamuna Nashville Predatorsia vastaan.