NHL:n siirtotakarajalla tapahtui urakalla, ja yksi suomalaisittain mielenkiintoisimmista peliliikkeistä oli maailmanmestaripakki Jani Hakanpään siirtyminen Anaheim Ducksista jopa yhteen mestarikandidaattiin, Carolina Hurricanesiin.

Isokokoisen pakin uuden seuran GM Don Waddell kertoi esimerkiksi NHL:n suomenkielisten sivujen mukaan, että Canesin Sebastian Aholla oli merkityksensä Hakanpään siirrossa. Pelaajat olivat aikoinaan joukkuekavereita Kärpissä.

Nyt pakin tie vei Duckista Canesiin napsauksessa.

– Sebastian kertoi paljon hyviä asioita tästä joukkueesta. Hän kertoi kyseessä olevan hyvä äijäporukka, työteliäs jengi. On kunnia olla täällä, osana tätä upeaa jääkiekkoseuraa, Hakanpää hehkutti Canes Countryn mukaan.

Mitä uuden joukkueensa pelejä jo aiemmin katsellut, ja joukkueen pakistoa kehunut vuoden 2019 maailmanmestari tuo Carolinaan?

– Sellaista sitkeyttä, jota vastaan ​​on vaikea pelata. Olen vankka alakerrassa, nostan fyysisyyttä. Sitähän minä olen yrittänyt tehdä, ja se on sitä, mitä odotan itseltäni.

Siirto oli tällä kaudella Anaheimissa reilussa 40 pelissä tehot 0+1=1 viimeistelleelle ja tappeluunkin joutuneelle Hakanpäälle unelma. Anaheim ei luultavasti mene jatkoon, mutta Carolina kuuluu jopa koko taalaliigan suosikkeihin.

– Antaahan tällaiseen joukkueeseen pääseminen buustia. Meillä on hyvät mahdollisuudet mennä pitkälle. Haluan tehdä töitä kovasti ja auttaa joukkuetta heti välittömästi.

Myös NHL:ssä pitkään vaikuttanut luotsi Rod Brind’Amour puhui samassa julkaisussa uudesta suomalaisesta.

– Hän on iso, ulottuva ja fyysinen pelaaja. Noita juttuja hän tuo peliin ja näitä oli nähtävissä treeneissä heti. Hakanpäässä on elementtejä, joita jokainen joukkue haluaa.

Syytä mihinkään huoleen tai muuhun ei ole, vaikka debytantti Hakanpää vaihtaa joukkuetta ihan runkosarjakauden loppusuoralla.

– Kaikki joukkueet pelaavat periaattessa samaa lätkää. Oli kyseessä joukkue, josta hän tietää tai ei tiedä.

– Haluan hänen pelaavan sillä tavalla, millä hän on pelannut aiemminkin.

– Emme odota hänen tekevän mitään toisin. Tiedämme, minkätyyppinne pelaaja hän on. Ehkä tutustumme häneen lisää ja voimme pyytää häntä tekemään muutakin.

Lisäksi legendavalmentaja kertoi olevansa tyytyväinen siihen, ettei Canes uudistanut joukkuetta kauttaaltaan.

– Se ei olisi auttanut meitä.

Pullat ovat uunissa hyvin kohti pudotuspelejä marssivalla ”suomalaisjoukkueella”.