Anaheim Ducksista Carolina Hurricanesiin äskettäin siirtynyt maailmanmestaripakki Jani Hakanpää ehti jo saamaan uuden joukkueen faneilta rakkaudentunnustuksia oivista otteistaan, mutta mitähän lie seuraavaksi luvassa, kun pelaaja jatkoi liekehdintää sunnuntaiyönä.

Canes voitti Nashville Predatorsin 3-1 ja uransa toisen häkin niitannut Hakanpää vastasi pelin voittomaalista, totta kai. Reilut 14 minuuttia pelannut isokokoinen pakki tälläsi pikkumustan ohi Juuse Saroksen aloitusvoiton jälkeen b-pisteiden takaa, niiden väliseltä seudulta. Kiekko sujahti yläpeltiin todella näyttävästi.

– Tuollaisten lukeminen on vaikeaa, kun veskarin edessä on liikettä. Niitä on hankala ottaa kiinni. Siinä oli kyse Janin pää ylös -pelistä, se oli älykäs veto, Canesin maalivahti Alex Nedeljkovic arveli seuran kotisivuilla.

Hakanpää puolestaan kertoi pelin jälkeen, että yön maalin syöttänyt Vincent Trocheck kuulemma tarjoili osuman tarjottimella otettuaan 100-0-aloitusvoiton.

– Olemme erittäin innoissamme Janista – toki tuon maalin takia, mutta myös hänen muusta pelaamisesta. Jani blokkaa laukauksia ja ottaa isoja osumia, hän on loistava lisä tähän, Jaccob Slavin hehkutti.

Maalia kohti jopa neljästi ampunut Hakanpää valittiin ottelun ykköstähdeksi. Pelaajan tämän kauden saldo on nyt 44 pelin jälkeen 1+1=2 (+2) ja koko uran lukemat näyttävät 49 ottelun jälkeen lukemia 2+1=3 (+3).

– Oli mukava nähdä Janin maalaavan, ja sitä paitsi se oli iso maali. On paras tapa tuntea itsensä osaksi joukkuetta ottamalla roolia tuolla tavalla, Canesin luotsi Rod Brind’Amour iloitsi.

Yön pelin jälkeen pakki istui kaukalon laidalla penkillä haastattelussa, ja fanit huusivat hänen etunimeään.

– Tämä on epätodellista, Hakanpää tunnelmoi viitaten fanien osoittamaan lämpimään vastaanottamiseen.

Carolinalla menee lujaa, sillä joukkue keikkuu 43 pelatun ottelun jälkeen keskisessä divisioonassa kärkenä. Pisteen perässä oleva kakkossijan Florida Panthers on pelannut kaksi ottelua enemmän.

LUE SUNNUNTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:

Nappisuoritus: Jesse Puljujärvi painoi jo kauden 10. maalinsa – ja sai päälle Connor McDavidin kehut!