Edmonton Oilers kaatoi sunnuntain vastaisena yönä Winnipeg Jetsin tyylikkäästi numeroin 3-0, ja reilut 16 minuuttia peliaikaa saanut Jesse Puljujärvi nakutti koitoksen päätöserän alkuminuuteilla ison 2-0-häkin.

 

Suomalainen sai kumilätkän parhaalle mahdolliselle tekosektorille, kiitos taalaliigan pistepörssin kärkipäässä painivan Leon Draisaitlin voitettua ensiksi laitavääntö ja sitten pörssin kärkinimi Connor McDavidin passattua laatta maalin takaa suomalaiselle ykkössektorille.

Jo 71 pinnaa takonut McDavid oli kehunut Puljujärveä Oilersnationin mukaan.

– Hän tekee töitä kovasti. Hän pitää kiekot pelissä, ja hän on ulottuva, kanadalainen muun muassa luetteli kehuen lisäksi, että Puljujärvi tuo vaihtoehtoja kiekolliseen peliin.

– Jesse on hyvä peluri, vaikka kiekko ei ole mennyt sisään. Maalin pussittaminen teki hyvää hänelle.

zach

@zjlaing

zach

@zjlaing
mcdavid cont'd: "i thought tipp and the coaching staff did a good job of that this week, i thought the players did a good job of buying in at practice and working hard and keeping ourselves ready and coming out and getting rewarded for it."
mcdavid on puljujarvi: "he obviously works hard. he keeps pucks alive, he's a big man on the forecheck. he's got a long reach and he uses it to poke pucks and give us a chance to forecheck it back...

Komea häkki oli suomalaiselle jo kauden kymmenes. Hyvässä tikissä läpi sesongin viilettänyt suomalainen on painanut itsensä vain kahden maalin päähän kausikohtaisesta ennätyksestään, 12 häkistä. Puljujärven tehot ovat nyt 10+6=16 (-1).

Oilers keikkuu pohjoisessa divisioonassa kolmosena, ja ensimmäinen karsiutujan paikka on jo 13 pistettä takanapäin.